Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Kiállítóközponttal bővítik az A38-at!

Új multifunkciós térrel bővül az A38 állóhajó. A november elején nyíló pluszhajótest elsősorban kiállítóközpont lesz, de ami még izgalmasabb: a későbbiekben akár vízibusz-kikötőként is üzemelhet majd.
2010.09.21

Hosszas tervezési, engedélyeztetési folyamatok után végre megkezdődhetett annak a hajótestnek a megépítése, amelyet az A38 hajóhoz fognak hozzákapcsolni. A blokkot a nyergesújfalui hajógyárban építik, majd szeptember 20-án vízre száll, hogy átúsztassák az újpesti öbölbe. Végleges helyét egy hónappal később foglalja majd el az A38 Pest felőli oldalához kapcsolódva.

hajo.jpg

Szemben az Artyemovszk típusú – nyugdíjazása előtt szénszállítóként üzemelő – étterem- és koncerthajóval ez egy vadonatúj építmény. A jórészt betonból és acélból épült úszóművet leginkább a szabályos geometrikus formák és a letisztult, modern formavilág jellemzi, válaszolva ezzel a közeli és távolabbi környezetben található építészeti jellegzetességekre és a hajó indusztriális jellegére. Az 50 méter hosszú, 11 méter széles és 4 méter belmagasságú bővítmény központi terének nagyméretű ablakai a vízre néznek majd: ennek köszönhetően – Budapesten sajnos ritkaságszámba menő – közvetlen kapcsolat alakulhat ki a Dunával, és a kívülről beáradó természetes fény a nappali világítást is biztosítja majd. E főterem kiállításoknak, filmvetítéseknek, kisebb előadásoknak, értekezleteknek, de akár multimédia-alkotásoknak is otthont adhat majd. Az úszótest tetején nagyméretű terasz nyílik, még tovább bővítve ezzel a hajó befogadóképességét.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Kitekintés 2011

Az ÉK Egyesület kiállítása a FUGÁ-ban