Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Horizontok

Somodi Ildikó textilművész és Szűcs Zsuzsanna keramikusművész kiállítása a FUGA-ban
fuga.org.hu2011.07.11

Az alkotásban mindig a szövés, a festés és a rajzolás hatásainak közös, együttes megoldásaira kerestem a lehetséges válaszokat. Műveimmel így határokat sértek, vagy inkább oldok fel, amit izgalmas feladatként élek meg. Festés közben anyag, minta, technika hatásai befolyásolnak, szövés közben folyamatos átalakulás, áramlás zajlik, felülírva olykor az előre elgondoltat is. (…) Alkotásaim nem értelmezhetőek a kárpitok tradicionális funkciójában, azonban elkerülve az esztétizmus csapdáját, meghatározott térben, kommunikációs funkciójukban hiszem, hogy értelmet nyernek.

/Somodi Ildikó/

horizontok2.jpg
horizontok1.jpg

Kerámia szobraim autonóm objektek, hiteles, individuális művek, készítésüket tekintve kézműves munkák. Ami közös bennük, az a tárgyalkotás megközelítése, a minőség, a tervezésbe és a kivitelezésbe fektetett szellemi energia. Az objektek, a kerámia-porcelán anyag lehetőségeiből következően egy folyamat pillanatát dokumentálják. Ez a tudatos választás, a leszűkítés, az esztétikai és a funkcionális szint szerves összeépítése munkáim legfőbb lényege.

Az épített tér nyújtotta lehetőség számomra eszköz. Vizsgálom azokat a módokat, miként tudok benne létrehozni olyan műveket melyek képesek új tartalommal, megtölteni azt.

/Szűcs Zsuzsanna/

 

A kiállítást megnyitja: Szalai András 2011. július 21-én 18.00-kor

Megtekinthető: 2011. aug. 9-ig

 

Ezt a cikket olvasta már?

Veszprém mindenkép(p)en

Kazinczy Gyöngyvér építész-fotográfus kiállítása