Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Kortárs iparművészek tárlata nyílt Szentendrén

Harminckét alkotó mintegy hatvan műve látható szombattól a Szentendrei Képtárban. A Szentendre vonzásában címet viselő kiállítás egy szellemileg összetartozó térség iparművészeire és azok művészeti kategóriákon átlépő alkotásaira koncentrál.
kultura.hu2011.07.25

A Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága régi hagyományt élesztett újjá, amikor 2009-ben elindította a Szentendrei Képzőművész Kortársaink (Szekko) kiállítássorozát, melynek keretében az elmúlt évek képzőművészeti és grafikai tárlatai után idén új szemléletű bemutatóval jelentkezett. A Szentendre vonzásában című kiállítás bebizonyította, hogy a város jelentős hatással van más művészeti ágak képviselőire is, ami ugyanakkor nem jelent bezárkózást - mondta el köszöntőjében Kálnoki-Gyöngyössy Márton megyei múzeum-igazgató.
A most nyíló tárlat azért is jelentős, mert huszonegy évvel ezelőtt állítottak ki utoljára iparművészek a „Festők városában” – kezdte megnyitó beszédét Szalai András építész-művészettörténész, aki a csoportos bemutatkozást jellemezve hozzátette: „alkotásaik sokkal inkább a képzőművészet kategóriával írhatók le, s nyilvánvaló, hogy az iparművészet izgalmas területén számos határátlépés történik”. A mostani seregszemle jellegéből adódóan „heterogén”, Fülep Lajos szavaival élve azonban „a forma nem külsőség, hanem a dolgok lényege”, éppen ezért a forma meghatározó ereje és értékteremtő szerepe teremti meg a kiállító művészek legújabb alkotásaiból összeállított gyűjtemény közös nevezőjét – mutatott rá Szalai András.
A kiállítás október 2-ig tekinthető meg a Szentendrei Képtárban.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Kitekintés 2011

Az ÉK Egyesület kiállítása a FUGÁ-ban