Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Tovább tart nyitva a Mozgásban a Hídember gépei című tárlat

Meghosszabbítja a Mozgásban a Hídember gépei című időszaki kiállítását a Közlekedési Múzeum. A tárlat egészen október 23-ig látogatható.
kultura.hu2011.08.22
kozlekedesimuzeum.jpg Meghosszabbítja a „Mozgásban a Hídember gépei” című időszaki kiállítását a Közlekedési Múzeum. A 2010 szeptemberében megnyitott kiállítást, amely a magyar gazdaság és ipar 19. század eleji fejlődését mutatja be, eddig csaknem 150 ezren látták, és több mint 42 ezer esetben töltöttek le információt a látogatók a mobiltelefonjaikra.

A „Mozgásban a Hídember gépei” című időszaki kiállításban a 19. század első felének gépeivel, újító technikai megoldásaival találkozhatnak az érdeklődők, akik megtapasztalhatják, hogy milyen volt az utazás a lebegővasúton, vagy hogyan működött az első dunai gőzhajó, hiszen kipróbálható az első magyar vasútvonal, a lóvontatású Köbánya-pest lebegő vasút egy 8 méteres rekonstruált szakasza, illetve a látogatók felléphetnek a (szintén rekonstruált) működő Carolina gőzhajóra.
A budapesti múzeumok között elsőként a látogatók e kiállításban tölthettek le a telefonjaikra audio-kommentárokat, amely lehetőséggel összesen 42 ezren éltek. A meghosszabbított kiállítás október 23-ig látogatható.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Szakrális terek

Benczúr László szakrális terek című életmű-kiállítása