Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Finn építészet 0809

A Budapestre érkező kiállítást 2010 szeptemberében a Finn Építészeti Múzeumban (Museum of Finnish Architecture, Helsinki) rendezték meg. A múzeum kiállítás-sorozatot hozott létre a kortárs finn építészet legfrissebb terméseinek kétévenkénti bemutatására.
fuga.org.hu2011.10.20

Kamarai tagok 0,5 kreditpontot igényelhetnek.

Megnyitó: 2011. október 27. 18:00 óra, FUGA

Megtekinthetó: 2011. november 14.

Szervezők:

Alvar Aalto Akadémia • Alvar Aalto Academy

Finn Építészek Szövetsége SAFA • Finnish Association of Architects SAFA

Finn Építészeti Múzeum • Museum of Finnish Architecture

/www.mfa.fi/

finnepiteszet.jpg

Projekt Csoport:

Severi Blomstedt (elnök 2009, MFA) • Roy Mänttäri (elnök 2010, MFA) • Hannu Hellman (projekt menedzser, MFA) • Paula Huotelin (SAFA)• Esa Laaksonen (AAA) • Titkár: Maija Kasvio (MFA)

Zsűri: Selina Anttinen (elnök), Heikki Aitoaho, Johan Celsing

Szakmai tanácsadó: Tapio Aho (Finn Épitőmérnökök Egyesülete)

Kiállítás design: Roy Mänttäri

Ez a kiállítás a negyedik ebben a sorozatban, mely a kezdetektől fogva ugyanazt a formátumot követi, ezzel egyrészt hangsúlyozva a folytonosságot, másrészt megspórolva a költségek egy részét. Minden kiállítás számára új zsűrit jelölnek ki. A szemle nagy területet lefed, ami a munkák funkciójának és földrajzi helyének széles skálájából, valamint az építészek különböző gondolkodásmódjából is kitűnik. A zsűri munkáját a projektek mérete és a felhasznált anyagok is befolyásolják.

A jelenlegi válogatásban korábbiaktól eltérően nem szerepelnek iskolaépületek és kereskedelmi épületek – ezekben a kategóriákban a munkák minősége nem felel a zsűri mércéjének, tehát a 2008-2009-es év finn építészete legjobbjainak. Említésre méltó, hogy nagy számban épültek jó minőségű lakóházak a recesszió ellenére, és nyilvános szervektől is jelentős számú megrendelés érkezett. Egy szauna is szerepel a munkák között, hogy a jellemzően finn tradícióra is legyen példa.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Japán építészeti est

Az építészek nyelvének és alkotó munkájának kérdését Wittgenstein gondolatával tudjuk elkezdeni meg...