Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Csoportgyőztes a Beton!

Az évadban már sokadik alkalommal írt történelmet az A-Híd Szeged Beton férfi pólócsapata: a Vincze-legénység a címvédő Partizan Beograd 9–8-as legyőzésével csoportgyőztesként jutott a Bajnokok Ligájában a nyolc közé.

2012.02.27

Három perc és 27 másodperc volt már csak hátra a Beton–Partizan pólóütközetből, amikor a hazaiak 1999-es Európa-bajnoka, Kiss Csaba felemelte a labdát, majd kapura bombázott. A címvédő hálóőre, Szoro tisztában volt a forgatókönyvvel, mégsem tudott ellene tenni (a 8. hazai gólt is Kiss szerezte előnyből, majd Baksa védett büntetőt). Ez volt a Szeged 9. találata, a rivális viszont ekkor még csak 6-nál tartott. Ekkor vált szinte biztossá, hogy a Tisza-partiak is ott lesznek a BL negyeddöntőjében, már csak az volt a kérdés, hogy csoportelsőként vagy -másodikként. Szavakkal nem lehet leírni azt örömöt, boldogságot, eufóriát, amit akkor és ott éreztek a szegedi drukkerek. Szerb kollégáik – a csordultig telt sátorban közel százan voltak – viszont mérhetetlenül csalódottak voltak. Ugyan a végén dobtak még két gólt a már csak az idővel játszó Betonnak, de az már csak a búcsújukra volt valamiféle szépségtapasz.

Dühöngtek egy sort a szerb ultrák, majd kivonultak az uszodából. Szépen, csendben. Bezzeg a meccs előtt nem voltak képesek türtőztetni magukat. Szegedi zászlókat tépkedtek, szóváltásba keveredtek a biztonsági személyzettel, a Szeged egyik törzsszurkolóját, a Cattani néven ismert fanatikust pedig megütötték, megtaposták, a drukkert be kellett szállítani a traumatológiára. Garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást indított a rendőrség.

A vége viszont csodálatosra sikeredett szegedi szemszögből. Ugyanúgy, mint októberben, ezúttal is 9–8-ra nyerte meg a két csapat ütközetét az A-Híd Szeged Beton, amely 13 pontot gyűjtve csoportelsőként lépett Európa nyolc legjobb csapata közé. Hát csoda, hogy percekig zúgott a „Szép volt, fiúk!"? Megint bebizonyosodott: ez a csapat győzelemre született. És hol van még az évad vége...

A március 2-i, római sorsoláson dől el, hogy Baksáékra a két montenegrói gárda közül a Jadran Herceg Novi vagy a Budva, esetleg a horvát Mladost Zagreb vár majd a negyeddöntőben.

Vincze Balázs: – Magáért beszél, hogy két perccel a meccs vége előtt három góllal vezettünk a címvédő ellen. A célkitűzés nem csupán az volt, hogy tovább kell jutni a nyolcba, hanem az, hogy irány a final four!

 

Ezt a cikket olvasta már?

Szeged Beton-Honvéd összecsapás

A vártnál sokkal könnyebb mérkőzésen kerekedett felül az A-Híd Szeged Beton VE együttese a Honvédon...