Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Nem írt történelmet a Szeged Beton

A csapat nem tudta legyőzni a horvát Mladost Zagrebet, s ezzel nem jutott be a Bajnokok Ligája négyesdöntőjébe.

2012.04.19

Ahogyan az várható volt, a hazai szurkolóhad fantasztikus hangulatot biztosított a sorsdöntő mérkőzésre, ám a zágrábiak nem ijedtek meg a “pokoltól”, fegyelmezett védekezésük kezdettől fogva gondot okozott Vincze Balázs alakulatának. A vezetést még a mieink szerezték meg Varga Péter révén, azonban ezt követően Baksa László bravúros védései ellenére is előnybe került a Mladost, melyet meg is őrzött a negyed végéig. A második játékrészben a Szeged Beton ki tudta használni a vendégek hibáit, s fordítani tudott, ám ekkorra már gólokkal vezethetett volna a hazai csapat, ám centerben számos elkönnyelműsködött megoldás, kapufák sora, és nem utolsó sorban kihagyott büntetők miatt nem dőlhetett hátra nyugodtan sem a csapat, sem a szurkoló, sem az újságíró.

Szeged Beton vízilabda

Hogy mindez a folytatásban, vagy a végén megbosszulhatja magát, bizonyára felsejlett mindenkiben, s ezt igazolandó a vendégek a remekló Vukicevic révén hamar egyenlítettek a harmadik negyedben, majd Udovicic révén ismét előnybe kerültek. Bár Hegedűs Gábor és a kiválóan játszó Varga Péter visszavette az előnyt, a román Radu révén egállal fordulhattunk a végső felvonásra. Amelyben aztán a horvátok brillíroztak, nagyokat hibázott a hazai védelem, továbbra is gyatra maradt a fórkihasználás, elmaradoztak a bravúrok Baksától, újabb hazai büntető maradt ki, s egyre inkább kiütközött a hazai támadások bátortalansága, Pavicnak egyszerűen nem lehetett gólt lőni. A zágrábiak ugyanakkor rendre betaláltak, s Vukicevic négy perccel a vége előtt, kihasználva egy figyelmetlenséget eldöntötte a párharc sorsát, Kristijan Milakovic gólja pedig már csak a hab volt a horvátok tortáján (7-10).

Nem sikerült tehát a történelmi bravúr, a magyar kupa győztese az elbukott bajnoki elődöntő után a Bajnokok Ligája négyes fináléjába sem jutott be, úgy tűnik az óriási őszi és év eleji menetelés végére elfáradt a csapat mind mentálisan, mind fizikálisan. Egy erőpróba áll még Molnár Tamásék előtt, a bajnoki bronzcsata, melynek vasárnapi, első összecsapásán le kell győzni a Honvédot, jövőhéten pedig megszerezni az OB I 3. helyét a második, vagy a harmadik meccsen.

A Szeged Betonnal ellentétben, a BL-negyeddöntő első meccsén Dubrovnikban szinte reménytelen helyzetbe került Vasas, hihetetlen bravúrt végrehajtva valósággal letaglózta horvát ellenfelét, és 16-9-es győzelmével bejutott a nagyváradi final fourba. Ez persze a szegedi drukkereket kevéssé vigasztalja…

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó:

A-Híd Szeged Beton VE – Mladost Zagreb 7-10 (2-3, 2-0, 2-3, 1-4)
Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, 1000 néző. Vezette: Radoslaw Koryzna (lengyel) Mihai Simion (román).
Szeged Beton: BAKSA – Juhász, Kunac, Bálint, Molnár T., VARGA P. 2, Török 1. Csere: Lehmann, KAYES 3, Kiss Cs., Hegedüs 1, Younger, Somogyi. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Mladost Zagreb: PAVIC – K. Milakovic 1, I. Milakovic, UDOVICIC 2, Bukic, Letica 2, RADU 2. Csere: Pavicic, Zivkovic, Gagolic, Hinic, Mallarach, VUKICEVIC 3. Vezetőedző: Vjekoslav Kobescak.
Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 13/2. Ötméteresből: 3/-, ill. 1/1.
Kipontozódott: Török (24′ – cserével végleg), Bálint (26′), ill. I. Milakovic (31′).
A BL legjobb négy csapat közé jutott: a Mladost Zagreb, kettős győzelemmel.

Vincze Balázs: “Három ötméteresből legalább kettőt be kellett volna lőnünk, és az emberelőnyös helyzeteinket is jobban kellett volna kihasználnunk. Bátrabban, vagányabban kellett volna játszanunk. Úgy érzem, ősszel ez a csapat magára vett egy akkora terhet, aminek a súlyát, most látszott meg, nem bírjuk el.”

A cikk tovább folytatódik a http://szegedma.hu/hir/szeged/2012/04/a-negy-a-tet-szeged-beton-mladost-zagreb-18-30-tol-elo.html oldalon.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Szeged Beton VE-ZF-Eger összecsapás, ...

Szeged - Ma 18 órakor – a pénztár 17 órakor nyit (!) – az újszegedi sportuszodában a már említett ZF-...