Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
BB Mentor Kft.-kupa: Csalics harmadszor nyert

A kilencedik alkalommal megrendezett WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás férfi egyéni tekevilágranglista-versenyen, amelyet idén a BB Mentor Kft.-kupáért rendeztek, a szlovák Podbrezova szerb légiósa, Jovan Csalics győzött. Legjobb szegedi játékosként Szél Tibor a harmadik helyen végzett.

2011.01.17

A papírforma azért van, hogy néha felboruljon. Hiába tartották a kilencedik szegedi nemzetközi A kategóriás férfi egyéni tekevilágranglista-verseny egyik esélyesének az előző két kiírás győztesét, a vajdasági Zavarkó Vilmost – az előző két hétben nyert versenyt Lengyelországban és Szerbiában is –, mégsem övé lett a BB Mentor Kft.-kupa.

Jött ugyanis Iványi László, a Kunfehértó szuperligás együttesének szegedi származású játékosa, és keresztülhúzta Zavarkó számításait. A közönség szimpátiáját bíró Iványi már azzal sikert ért el, hogy nyolcaddöntőbe került, innentől kezdve pedig jutalomjátéknak fogta fel a tornát. Hihetetlen módon koncentrált, ment neki a teke is, így történhetett meg, hogy a nagy esélyest, a világ jelenlegi legjobbjának tartott Zavarkót legyőzte.

A szegedi versenyen százharminchárom induló közül tegnapra már csak a legjobb tizenhat maradt – közte hat Szegedi TE-játékos. A játékos-edző Pavlics, valamint Kakuk Levente, Kiss Norbert és Karsai László a nyolcaddöntőben, Pete II. László pedig a nyolc között búcsúzott. Szél Tibor viszont egészen az elődöntőig menetelt, ahol végül kikapott Csalicstól. Az egyenes kieséses rendszernek köszönhetően – kétszer harminc vegyes gurítás után lehetett megnyeri a párharcot, ha mindkét fél nyert egyet-egyet, jött a háromdobásos hirtelen halál – akadt bőven izgalom, és főleg Iványi révén meglepetés is. A 2002-ben és 2004-ben első Jovan Csalics a döntőben a zalai Boantát is megverte, így elsőként sikerült neki harmadszor hazavinnie az ezúttal a Szilánk Zrt. által elkészített díszes trófeát.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Szeged Beton-Eger 11-14

A harmadik negyedben szerzett hátrányt nem tudta ledolgozni az A-Híd Szeged Beton együttese, s bár a...