Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Kaposváron juthat nyolcba a Szedeák

16 pontos előnnyel várja a férfi kosárlabda magyar kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. A Tisza-partiak szerdán 18 órai kezdettel lépnek pályára Kaposváron azzal a céllal, hogy kivívják a negyeddöntőbe jutást.

2011.01.26

Immár a negyedik tétmeccset vívja egymás ellen szerdán a Szeged és a Kaposvár gárdája, akár unhatják is már a másikat a felek. A bajnokságban oda-vissza a somogyiak bizonyultak a jobbnak – mindkét vereség nagyon fájt Nyilas Istvánéknak –, a magyar kupában azonban sikerült a visszavágás. A nyolcaddöntő első felvonásán az újszegedi sportcsarnokban 101-85-ös hazai siker született, ami azt jelenti, hogy 16 pontos előnnyel gazdálkodhat a visszavágón a Szedeák. A cél nem is lehet más, mint a továbbjutás!

szte(4).jpg „Mint ahogy minden egyes mérkőzés, úgy ez a szerdai is rendkívül fontos számunkra. Azért utazunk Kaposvárra, hogy ismét legyőzzük Fekete Ádámegyüttesét. Legutóbb bebizonyítottuk, igenis képesek vagyunk erre. Ha mégsem sikerül, akkor is mindenképpen ki akarjuk vívni a nyolcba kerülést. Fontos, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, hiszen csak így lehet keresnivalónk. Arra törekszünk, hogy az odavágón mutatott jó teljesítményt átmentsünk, illetve igyekszünk a védekezésben és a támadásban is új elemekkel meglepni házigazdánkat.

Nem állítom, hogy a múlt szerdai találkozón nem akadtak hibáink: annak ellenére, hogy hatékonyan támadtunk, eladtunk húsz labdát, ami ezen a szinten rengeteg. Van tehát hol javulnunk, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, ha ezt a számot tíz körül tudjuk tartani, akkor vagyunk igazán versenyképesek. Szintén felhívtam a csapat figyelmét arra, hogy már a kezdéstől nagyon kell koncentrálnunk. Sajnos ebben a szezonban többször is beragadtunk az elején, aztán futhattunk az ellenfélé után. Ebből a szempontból példamutató az odavágó, melyet az első pillanattól kezdve uraltunk” – mondta portálunknak Fodor Péter.

A Szedeák vezetőedzőjét megkérdeztük, sok vagy kevés-e a 16 pontos fór a visszavágó előtt. „Matematikailag elég lehet, de a kupában a matematika nem mindig döntő. Magam is vettem már részt olyan párharcban, ahol az első meccset hússzal buktuk, majd több mint harminccal nyertünk, s tovább is jutottunk. Azon leszünk, hogy legjobbunkat nyújtsuk, s bekerüljünk a negyeddöntőbe. Ha adott esetben ez sem lesz elég, gratulálni fogunk a riválisnak. Többször játszottunk már a Kaposvárral ebben az idényben, így jól ismerjük őket. Tisztában vagyunk vele, hogy minden egyes játékosukra oda kell figyelnünk. A hazai bajnokin például a két amerikait, Wilsont és Cunninghamet viszonylag jól semlegesítettük, erre honfitársuk, Werner és főként Soós lépett elő nyerőemberré, de Kutasi is igen fontos kosarat szerzett a végén. A csapatvédekezésünknek tehát tökéletesen kell működnie, különösen, hogy a hazai pálya ezúttal a somogyiakat segíti majd” – fejtegette a szakember.

Fodor Pétertől megtudtuk: a műtött Kiss Zsolt rehabilitációja megfelelő ütemben halad, de még körülbelül három hétig biztosan nem állhat rendelkezésre a remek kosaras. A többiek közül a beteg Simándi Árpád játéka kérdéses még. Kaposvári oldalon a sérült Kováts Róbert biztosan kihagyja a kupameccset is, Medve Máté és Werner pedig betegek, s egyelőre nem tudni, számíthat-e rájuk Fekete Ádám.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Végig vezetve nyert a Szedeák Kaposvá...

Végig vezetve 90–83-ra nyerte meg a Kaposvár elleni idegenbeli bajnokiját a Dél-Konstrukt SZTE-Szede...