Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Szolnok elleni helytállással zárta az alapszakaszt a Szedeák

Esélyeshez méltó módon, könnyed, látványos játékkal húzta be a Szolnoki Olaj a Dél-Konstrukt Szedeák elleni meccset, ezzel az alapszakaszelsőségét ünnepelheti, míg a Szedeák emelt fővel hagyhatta el a parkettet, remekül helytálltak a sokkal erősebb ellenféllel szemben Fodor Péter tanítványai. Bryson McKenzie gyenge félidő után szépen

2011.04.04

Fergeteges hangulatú mérkőzésen búcsúztatta az alapszakaszt a Dél-Konstrukt Szedeák és a Szolnok, hiszen a vendégek több száz szurkolója végig hazai pályát varázsolt a parádésan játszó Báder Mártonéknak buzdításával. Nem csak az alapszakasz, hanem Bryson Bruce McKenzie is búcsúzott e találkozóval – egy ideje tudvalevő volt, hogy az amerikai légiós center és a csapat útjai elválnak az alapszakasz végén. Ennek megfelelően rövid búcsúztatással kezdődött a találkozó, majd a labda vette át a főszerepet.

szedeak(4).jpg Nebojsa Dukics egy sikeres büntetőjével még vezetett is a Szedeák nagynevű riválisa ellen, majd Báder gyorsan fordított, Ivory Clark pedig hárompontossal rojtozta a gyűrű hálóját – gyorsan helyreállt a világ rendje és átvette a kezdeményezést a Szolnok. Az első negyed ennek ellenére sokáig szoros maradt, rengeteg büntető, csapat- és személyi hibák tördelték a játékot, végül a negyed végére meglódult az Olaj olajozottan működő gépezete és kilenc pontos előnyre tettek szert Pór Péter fiai (17-26).

A folytatásban a Szolnok lassan tovább növelte az előnyét, légiósaikat és válogatott játékosaikat nem lehetett tartani, így nem is csoda ha a 18. percben már 20 pont fórba kerültek (35-55). A félidőre az egész első játékrészben jól játszó Drahos Gábor és Dukics révén valamelyest faragott hátrányából Fodor Péter vezetőedző alakulata (42-61). A Szedeák hátrányának oka elsősorban az eladott labdák (9-5), a kevés szerzett lepattanó – McKenzie nem remekelt a palánk alatt sem támadásban sem védekezésben – (6-13), valamint az Olaj remek külső dobásai voltak.
A folytatásban azonban McKenzie-t mintha kicserélték volna sorra kezdte dobni a közelieket, igaz közben a Szolnok előnye, továbbra is remek külső dobásaiknak, és a Fodor Mártonék támadójátékával szemben tehetetlen Szedeák védelemnek köszönhetően a 28. percre már harminc pontra nőtt (54-84). Ezt is tudták überelni a vendégek, hiszen egy perccel később ez már 33-ra nőtt, Fodor Péter időt is kért mielőtt teljesen bolondot csinál fia csapata a sajátjából. A negyed végén Vida Máté és McKenzie pontjai közé beékelődve egy Grebenár-zsák szimbolizálta a bajnokjelölt elképesztő főölényét és 31 pontos előnyét (59-90).
Az nem is lehetett kérdés, hogy meg lesz-e a száz részükről, ám a valóság és az örömjáték erre csaknem rácáfolt. 9-0-s szériával nyitotta a Szeged a záró játékrészt, Pór Péter időt is kért gyorsan – no nem mintha a 22-re csökkent szolnoki előny veszélyben forgott volna. Obie Trotter két kettesére – a második különösen szép egyéni akció végén született – Janou Rubin hármassal felelt (71-94), majd a lecsökkent előnyt Trepák Zoltán és Szabó Péter növelte újra 27 pontra. A Szedeák azonban összeszedte magát, valamint a vendégek eladott labdáit – s miközben a vezetőedzőjének Szolnokon játszó fia megdobta csapatának a századikat – sorra szerezte a pontokat. Gyakorlatilag a teljes csapat kivette részét az utolsó 14 szerzett pontból – stílszerűen a búcsúzó és nem mellesleg ismét dupla-duplázó McKenzie (20 pont, 10 lepattanó) közeli dobásával zárult a találkozó, s alakult ki a 88-103-as végeredmény.

A kilátogató népes szurkolótáborok egyikének sem lehet oka panaszra, a vendégek bajnokjelölt csapatuk parádés játékában gyönyörködhettek, s az alapszakaszgyőzelemet ünnepelhették gyakorlatilag kezdettől fogva, míg a hazai drukkerek emelt fővel a végsőkig küzdő Szedeákot láthattak, mely az utolsó pillanatig igyekezett tudása legjavát nyújtani.

Pór Péter szolnoki vezetőedző a találkozó után rendkívül elismerően szólt a Nyilasék egész éves teljesítményéről, gratulálva az újoncnak, aki győzelmei révén nem hogy bennmaradását biztosította, mint alapvetően kitűzött célt, de egy jó ideig komoly eséllyel bírt a nyolc közé kerülésre. Fodor Péter sem bosszankodott a találkozót követően, hiszen köztudott, hogy a Szolnokiak cseresora is magyar válogatottakkal van megszórva, és nem véletlenül esélyes a végső győzelemre, így mindezek tekintetbevételével a Szedeák remekül helytállt a jóval erősebb ellenféllel szemben.

Fodor Péter együttese ezzel a 12. helyen zárta az alapszakaszt, 9 győzelemmel (és 17 vereséggel) igazolva, hogy a szegedi csapatnak van helye az első osztályban, és a 9. helyért zajló rájátszásban nem is esélytelenül fog szerepelni a gárda.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Átigazolási adatbank: Hegedüs a nagy ...

Minden élvonalbeli megyei csapat számára véget ért a 2010/2011-es szezon. A játékosok már a szabadsá...