Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
A második félidőben legyűrte a Pick a Fradit

Nyögvenyelős első félidő után magabiztos, hatgólos sikert aratott a Velux által támogatott Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Ferencváros ellen az NB I 26. fordulójának szombat késő délutáni mérkőzésén, Ezzel Katzirzék visszavágtak a magyar kupában elszenvedett vereségért és kiesésért Vladan Matics csapatának.

2011.04.11

Volt miért visszavágnia a Pick Szeged együttesének a Ferencváros ellen: a korábbi szegedi edző, Vladan Matics csapata decemberben nagy küzdelemben ejtette ki a Tisza-partiakat a magyar kupából a tizenhat között, majd visszalépett a további küzdelmektől, miután kiderült, hogy a Veszprémmel kerülnek egy ágra.

pick(3).jpg A szombat kora esti találkozó első perceiben azonban nem esett egymásnak a két gárda. Percekig keresték a ritmust a játékosok és a vendégek találták meg öt perc elteltével, amikor Igor Kos csapta be Mikler Rolandot. Ezután a Pick is felébredt, egy 3-0-s szériával válaszoltak Lékai Máté, Katzirz Dávid és Maxim Butenko révén. Nem sikerült azonban megszilárdítani a vezetést, visszafordított a fővárosi gárda egy hasonló sorozattal, majd Törő Szabolcs indításból szerzett gólját követően kettővel húztak el a félidő közepén.

Skaliczki László időkérése azonban keveset hatott, nem működött olajozottan a csapatjáték, továbbra is az egyéni megoldásokból éltek a hazaiak, ami 8-8-nál elég volt az egyenlítésre, de a Fradi képes volt újra kettővel elmenni és ezt tartani a szünetig (10-12).

Fordulás után ez még öt percig kitartott – aztán nagyot fordult a kocka. A 40. perc beköszöntéig hirtelen megnőtt az iram, elkapta a Pick a fonalat, kihasználva a zöld-fehérek rövidzárlatát és 13-15-ről 18-15-re fordított, elsősorban Fero Sulc parádéjának köszönhetően, aki ekkor négyet szerzett zsinórban (az ötödik a remekül játszó Bajorhegyi Ádám nevéhez fűződik). Nem is talált már vissza ezután a Fradi játékának korábbi medrébe – noha a 47. percben Szabados Péter góljával 20-19-re jöttek fel – Lékai, Sulc és Törő pedig nem kegyelmeztek (a három válogatott összesen 21 gólt dobott, utóbbi nyolcat). A vége 28-22, magabiztos hazai győzelem, magabiztos visszavágás lett.

A Pick Szeged jövő pénteken még Pécsen vendégszerepel a Flensburg elleni BL-nyolcaddöntő miatt elhalasztott mérkőzésen, s ezzel zárja az alapszakaszt. Az már biztos, hogy a Veszprém megkérdőjelezhetetlenül az első, a Pick stabilan a második, a Fradi és a Tatabánya pedig nagy versenyfutás végén a harmadik illetve a negyedik helyen végez. Ezt követően a rájátszásban az 1–4. helyezettek (1–4, 2–3 párosításban) két nyert mérkőzésig tartó elődöntőt játszanak, majd a győztesek az egyik csapat harmadik győzelméig tartó döntőben csatáznak a bajnoki címért. Ez azt jelenti, hogy a rájátszásban ismét legalább két Pick – Ferencváros párharc szemtanúi lehetünk.

Az elődöntő vesztesei szintén három nyert mérkőzésig küzdenek a bronzéremért. Az alapszakasz 5–8. és 9–12. helyezettjei 4, 3, 2, 1 bónuszponttal indulva játszanak hatfordulós rájátszást. A 11. és 12. helyezett kiesik.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Bajnoki döntő, második meccs

A Pick Szeged csapata vasárnap 12 órakor a BB-liga döntőjének második mérkőzésén az újszegedi sportc...