Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Sopronban játszik ma a Szedeák

A Takarék Soproni KC otthonában kezdi az alsóházi rájátszás küzdelmeit a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. A szegediek győzni szeretnének a nyitányon, hiszen céljuk, hogy feljebb lépjenek a tabellán.

2011.04.12

Fodor Péter együttese, a Dél-Konstrukt Szedeák újoncként a 12. helyen zárta az alapszakaszt, így a 9-14. helyért folytathatja. Az alsóházi rájátszásban a résztvevők egy teljes kört teljesítenek még, úgy, hogy valamennyi korábbi eredményüket magukkal hozzák. A Szeged gárdája háromszor idegenben lép pályára, az újszegedi sportcsarnokban pedig a két sereghajtót, a Debrecent és a Salgótarjánt fogadja majd.

szedeak(6).jpg A legtöbb alsóházi csapat egyébként egy vagy több idegenlégiósának szolgálataira már nem tart igényt ebben a szakaszban, így a Tisza partjáról is elbúcsúzott az amerikai center, Bryson McKenzie, honfitársa, Janou Rubin és a szerb Nebojsa Dukics viszont maradt – a vezetés szeretné, ha ők ketten jövőre is a Szedeákot erősítenék. A bennmaradásért vívott harcban lépéselőnyben lévő Debrecen mindhárom amerikaiját megtartotta, a közvetlen rivális Salgótarjánból viszont távozott Mays.

A felsőházról lecsúszott alakulatok közül Kaposvárról az amerikai különítmény valamennyi tagja, Cunningham, Wilson és Werner is elköszönt, Sopronból elküldték Townest és Jarvist, csak Kelley maradt. Nyíregyházáról Marshall ment el.

A szegediek célja, hogy a hátralévő öt partiból minél többet behúzzanak, s ennek megfelelően előrébb lépjenek a tabellán. Akár még a 9. pozíció is elérhető, ám ehhez sok mindennek össze kell jönnie. Az első lépést Sopronban tehetik meg Nyilas Istvánék, ha sikerülne diadalmaskodniuk. Az alapszakasz során csak a végjátékban maradtak alul a hűség városában, idehaza pedig remek hajrával fektették két vállra a Meszényi-legénységet, tehát joggal reménykedhetnek a bravúrban a Tisza-parti drukkerek. Különösen, hogy Sopronban bőven akadnak gondok (a csapat szakvezetője, Meszlényi Róbert távozik az alsóházi rájátszást követően, az összes játékosnak lejár a szerződése, s az önkormányzat is bejelentette: kénytelen csökkenteni a támogatását), ráadásul a bajnokság egyik legjobb centere, Townes távozásával talán az ellenfél gyengült meg jobban a play-outra.

“Úgy gondolom, mi csak profitálhatunk a hátralévő öt mérkőzésből. Tesztelhetünk olyan játékosokat, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, így például centerposzton Tanács Attila lesz majd domináns. A fiatalokat is mély vízbe tudjuk dobni, ami segíti fejlődésüket. Vannak azért gondjaink is, Rubin kisebb sérüléssel bajlódik, de bízom benne, tudja majd vállalni a játékot. A többiek egészségesek, Simándi Árpádra is számíthatok. Azt mondta a srácoknak: az motiválja őket, hogy a lehető legjobb helyezést érjük el a végére. Van esélyünk javítani, hiszen több gárda is elküldte légiósait. Célunk, hogy legalább három, de inkább négy összecsapást megnyerjünk. Minden mérkőzésen győzelmi szándékkal lépünk majd pályára, semelyiket sem vesszük félvállról. Az alapszakasz zárása óta is ugyanabban a szellemben készültünk, mint addig, talán annyit változtattunk, hogy a délelőtti foglalkozásokon nagyobb hangsúlyt fektettünk a fiatalabbak képzésére. Készen állunk a folytatásra, bizakodva utazunk Sopronba” – nyilatkozta portálunknak a hétfő esti tréninget követően Fodor Péter vezetőedző.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Április 12-én kezd az alsóházban a Sz...

Az alapszakasz végeztével még öt mérkőzés vár a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák gárdájára a férfi kosárla...