Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Vereséggel kezdte a rájátszást a Szedeák

Jól kezdett Sopronban az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata az NB I/A alsóházi (9-14. helyért) első mérkőzésén, azonban a harmadik negyedben elhúztak a vendégek és a remeklő Szabó Zsolt vezérletével megnyerték a derbit.

2011.04.14

Jól kezdte a rájátszás első fordulójának soproni mérkőzését a Dél- Konstrukt Szedeák, Fodor Péter legénysége az első negyedben négypontos előnyre tett szert a házigazdákkal szemben (13-17). A folytatásban felzárkózott a Sopron, felváltva vezettek a csapatok, nem utolsósorban a rengeteg külső kísérleteknek is köszönhetően – összesen 55-ször próbálkoztak a felek távolról, ebből 10-szer a hazaiak, 5-ször a szegediek voltak eredményesek. Az első félidei triplapárbaj közepette a Szedeák öt pontos előnyre tett szert nem sokkal a szünet előtt, de az utolsó pillanatokban a végül négy trojkát jegyző Pojbics (18/12) stílszerűen egy hárompontossal zárkóztatta fel csapatát (35-37). Fordulás után aztán feltámadt a Sopron és elsősorban védekezésüknek és a végül dupla-duplázó Szabó Zsolt (22/6, 14 lepattanó, 8 kiharcolt fault) remek játékának köszönhetően fordítani tudtak és nyolcpontos előnyre tettek szert (59-51). A pontzáporos végjátékban Meszlényi Róbert tanítványai már nem adták ki a győzelmet a kezükből, tovább növelték előnyüket, már vezettek 13 ponttal is, végül 87-78-as magabiztos győzelmet arattak.

A Szedeákban hiábavalónak bizonyult tehát Tanács Attila (21/3) és Janou Rubin (19/3, 6 lepattanó) jó játéka, mivel a csapatból többen gyengébben szerepeltek a megszokottnál: Drahos Gábor és Molnár Miklós mindössze 2 illetve 1 pontot szereztek, és Nyilas István is csak hétig jutott, ráadásul a hármasok mellett a büntetők sem mentek ma neki sem, Kiss Zsolt pedig még mindig nincs százszázalékos formában. A Sopron 71, a Szedeák 59%-kal értékesítette a ketteseket, a triplák azonban sokat rontottak mindkét csapat mezőnyszázalékán (a hazaiak 31-ből 10-et, a vendégek 10-ből 5-öt értékesítettek). Szabó Zsolt révén elsősorban a Sopron uralta a palánk alatti teret (lepattanók: 38-27).

A Szedeák a rájátszás következő fordulójában, pénteken este 19.15-től a Debrecent fogadja hazai pályán.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Átigazolási adatbank: Hegedüs a nagy ...

Minden élvonalbeli megyei csapat számára véget ért a 2010/2011-es szezon. A játékosok már a szabadsá...