Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Álomkezdés után Beton-pontmentés

Remek rajtot vett a rájátszásban a Szeged Beton – igaz ez csak a Vasas elleni találkozó első negyedére igaz, végül a pontmentésnek kellett örülni: akárcsak a januári alapszakasz-mérkőzésen, ezúttal is 7-7-es döntetlent játszott a két csapat.

2011.04.18

A négycsapatos playoff körmérkőzéseinek első fordulójában azt már pénteken megtudtuk, hogy az Eger folytatja menetelését (4-3-ra verték otthon a Honvédot), a második és harmadik helyen álló Szeged Beton és Vasas csatájára pedig vasárnap este került sor a már sátor nélküli újszegedi sportuszodában.

beton1.jpg

Álomkezdéssel indult a meccs, négy hazai akciógól született az első negyedben a kilátogató mintegy félezer néző hatalmas örömére, Molnár Tamás, Török Béla, Aaron Younger, majd ismét Török vették be Nagy Viktor kapuját, akinek szegedi kollégája, Baksa László időközben bravúrt bravúrra halmozva hárította a vendégek kísérleteit – néha a kapufa segítségével (4-0).

Az álomkezdés aztán valóságos rémálomba torkollott, előbb Miho Boskovic, majd Vörös Viktor, aztán ismét

Boskovic megúszásból ejtve három perc alatt hármat hintettek Baksának, Jeff Powers találata és Steinmetz Barna ejtése pedig már a vendégek előnyszerzését jelentette, lenullázva a hazaiakat (4-5). Két szélsőségesen ellentétes negyedet hozott tehát az első félidő, csapnivaló emberelőny-kihasználással.

Kiss Csaba a folytatásban a támadóidő utolsó pillanatában egyenlített, de Decker Ádám gyorsan visszavette az előnyt a vendégeknek, Nagy pedig garantálta hátul a szegedi pólósok gólképtelenségét. Hogy még jobban fájjon a szívünk az első negyed pazar játéka után, a 21. percben Juhász Zsoltot cserével végleg kiszórták a játékvezetők, majd az előtte megítélt büntetőt Boskovic vágta be (5-7). A Vasas hihetetlenül betömörülő emberhátrányos védekezésével továbbra sem lehetett felállt támadósorral mit kezdeni, ezért a negyed utolsó percében gyors játékkal próbálkozott Molnár és Kiss Csaba, s előbbi gyors passzát utóbbi csavarta be egy hirtelen mozdulattal jobbról, a találkozó legszebb gólját szerezve (6-7).

Magára is talált a hazai csapat, fegyelmezett védekezésük a negyedik negyedben sorra lefuttatta a Vasas-támadások idejét, a negyed legelején pedig a betonkemény védelmet is feltörte Younger légkalapácsa – ez volt a hazaiak egyetlen fórkihasználása (7-7). A mezőnybeli védőmunka mellett kellettek Baksa újabb bravúrjai is, hogy ne tudjon gólt lőni Földi László alakulata, de ugyanez történt a másik kapunál is, Nagy ketrecét Youngeren kívül más nem tudta kipókhálózni. Maradt a 7-7, az eredmény pontosan ugyanaz mint az alapszakaszbeli hazai mérkőzésen, csak épp most Varga Péteréknek kellett egyenlíteniük. E pontmentéssel a Beton az említett jobb egymás elleni alapszakasz-eredmény miatt őrzi szűk előnyét Kiss Gergőékkel szemben a tabella második helyén.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Szeged Beton-Honvéd összecsapás

A vártnál sokkal könnyebb mérkőzésen kerekedett felül az A-Híd Szeged Beton VE együttese a Honvédon...