Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
A végén fordítva döntőben a Pick Szeged

Hihetetlenül izgalmas végjátékban a Ferencváros otthonában is győzni tudott a Velux támogatottja, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az NB I rájátszásának elődöntőjében a második meccsen, s e győzelmével biztosította döntőbeli részvételét, ahol megszokott ellenfelével, a Veszprémmel randevúzik Skaliczki László csapata. A győzelmet Katzirz Dávid súlyosnak tűnő bokasérülése árnyékolja be.

2011.04.26
ppiick.jpg Nehézkesen indult a mérkőzés a Picknek, hiszen csak 2-0-nál, a 3. percben sikerült Katzirz Dávidnak bevennie Perger kapuját. Megiramodott aztámn a Fradi, gyorsan 5-1-re húztak el, Skaliczki László ki is kellett kérje idejét. Ez valamelyest rendet tett a fejekben, hiszen sikerült felkapaszkodni 5-4-re, ám a hazaiak nem engedték ki kezükből az irányítást, előbb stabil három gólos előnyre tettek szert, majd a szünet előtt már öttel is vezettek, Katzirz egy újabb remek lövése kozmetikázta végül a félidei eredményt (15-11).

A Ferencváros első félidei remeklésében fontos szerep jutott Perger kapusnak aki bravúrt bravúrra halmozva védett, s a kapufa is nem egyszer hű bajtársául szegődött.
Fordulás után alig sikerült faragni a hátrányból, újabb kapufák és kihagyott büntetők sújtották a vendégeket, ráadásul a félidő legelején rosszul ért földet Katzirz lába, s a bokája aláfordult, a sérülés súlyosnak tűnt. A kapitányát is elvesztő vendégek helyzete a 40. percben javult, amikor 19-14-es hazai vezetésnél egy Zubai Szabolcsot ért ütésért a játékvezetők azonnali piros lappal kiállították az FTC egyik kulcsemberét, Kelecsevicset. A közjáték miatt percekig állt a játék s ez szemmel láthatóan megzavarta a a hazaiakat, akikre Fero Sulc vezérletével mindinkább kezdett feljönni a Pick. Az 50. percben 23-23-nál sikerült először kiegyenlíteni, természetesen Sulc góljával, aki összesen 11 találatából 9-et a második félidőben szerzett (tulajdonképpen a Szeged 21. góljától kezdve, Törő Szabolcs egy találatától eltekintve Fero lőtte a vendégek összes gólját). A végig kiválóan játszó Németh vezérletével még kettővel elmentek a zöld-fehérek (26-24), ám az 58. percben Sulc kiegyenlített, a következőben lőtt 10. gólja pedig már szegedi vezetést jelentett (26-27). Igor Kos egyenlített, majd jött az utolsó perc ahol előbb Czina gyűjtötte be harmadik hibáját Zubai harcolt ki egy hetest pár másodperccel a vége előtt, melyet Sulc – ki más? – magabiztosan értékesítve, döntőbe lőtte a Pick Szegedet!

 

Ezt a cikket olvasta már?

Bajnoki döntő, második meccs

A Pick Szeged csapata vasárnap 12 órakor a BB-liga döntőjének második mérkőzésén az újszegedi sportc...