Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Egyedülálló szedeákos utánpótlássiker

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának történetében először fordult elő, hogy egy szezonon belül a junior-, a kadett- és a serdülőkorosztályban is bejutott az utánpótlás-együttes az ország legjobb nyolc csapata közé.

2011.05.19
delkonstr(2).jpg Nem akármilyen eredményt tudhat magáénak a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák A csoportos férfi kosárlabdacsapatának utánpótlása. A szegedi fiatalok az egyetlenek a kecskemétiek mellett, akik ebben a szezonban a junioroknál, a serdülőknél és a kadetteknél is bejutottak az ország legjobb nyolc csapata közé.

A sort a juniorok kezdték, Nyilas István tanítványai még márciusban kerültek be a nyíregyházi országos

fináléba, ahol, ha nincs egy érthetetlen szövetségi döntés – a MAFC egyik játékosa jogosulatlanul szerepelt –, a legjobb négy közé is bekerültek volna. Ez végül nem sikerült, a hetedik helyet szerezték meg. Legutóbb a serdülők léptek pályára, Simándi Árpád csapata hatalmas bravúrral, egy hosszabításbeli, utolsó másodperces triplával a harmadik helyen végzett Budapesten.

– Az utóbbi évek legnagyobb szedeákos utánpótlássikere ez a bronz, büszke is vagyok a fiúkra – mondta Simándi. – Második éve foglalkozom a csapattal, két játékosom, Maronka Áron és Kereszty Domos stabil tagja a korosztályos magyar válogatottnak. Utóbbi bekerült az All Star-csapatba, míg az összesített IBM-pontok alapján a torna legértékesebb játékosa cím Maronkának járt volna, ám a szervezők érthetetlen módon egy Vasas-játékosnak ítélték ezt oda. Közel sem meglepetés az eredményünk, a látottak alapján kijelenthetem, valóban ott vagyunk az ország élmezőnyében – fogalmazott. A tréner hozzátette, a csapat tagjai rendszeres látogatói az A csoportos meccseknek, a lelátón mindig ott drukkolnak a felnőttgárdának. – Nagyon fontos, hogy a fiatalok lássák, kitartó munkával hová juthatnak el – tette hozzá.

A kadettegyüttes még a nyolcas döntő előtt áll, Molnár Csaba tanítványai a jövő hétvégén lépnek pályára a fináléban.

– Alacsony szerkezetű csapatom már többször is bizonyított a szezonban, a legnagyobb erőpróba, a pasaréti döntő azonban még hátravan. Harcba szállunk a dobogóért, és bár az esélyek nem mellettünk szólnak, mindent megteszünk egy éremért – mondta a csapat edzője, aki egyben a Szedeák szakmai alelnöke.

– Történelmi tettnek számít, hogy egy idényen belül ez a három korosztályunk döntőbe jutott, ilyen még nem fordult elő a Szedeáknál. Külön büszkeséggel tölt el, hogy egykori tanítványaim, Nyilas Pista és Simándi Árpi az A csoportos csapat mellett immár az edzői pályán is bizonyítanak, az általuk végzett munkának köszönhetően minden korosztályban vannak olyan tehetségek, aki a jövőben saját nevelésű játékosként a Szedeák felnőttcsapatának tagjai lehetnek
– tette hozzá Molnár Csaba.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Végig vezetve nyert a Szedeák Kaposvá...

Végig vezetve 90–83-ra nyerte meg a Kaposvár elleni idegenbeli bajnokiját a Dél-Konstrukt SZTE-Szede...