Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Új edzője lesz a Betonnak - Kásással nem hosszabbítanak

A Szeged Beton VE vezetősége úgy határozott, hogy nem hosszabbítja meg Kásás Zoltán vezetőedző lejárt szerződését. Az új tréner személyéről még nem született döntés.

2011.06.06

Május közepén még azt gondoltuk, Kásás Zoltán lesz a Szeged Beton VE férfi pólócsapatának az edzője a 2010/ 2011-es évadban is. Ezt le is írtuk, mégpedig azért, mert a mesteredző erről tájékoztatta lapunkat. Ehhez képest Körtvélyessy Péter klubelnök tegnap a következő kommünikét juttatta el szerkesztőségünkbe.

„A Szeged Beton Vízilabda Egylet vezetése a szponzori körrel egyeztetve azt a döntést hozta, hogy a vízilabdacsapat szakmai vezetésén változtatni kell. Több alternatíva megvizsgálása és megfontolása után úgy határoztunk, hogy miután Kásás Zoltán vezetőedző szerződése lejárt, a következő évadra nem vele kötünk megállapodást. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy Kásás Zoltánt ma is a vízilabdavilág egyik legjobb edzőjének tartjuk, korábbi, valamint nálunk elért eredményei magukért beszélnek, és csak köszönet jár Szegeden végzett munkájáért. Mégis úgy gondoljuk, hogy a csapat és az edző kapcsolatát meg kell újítani, frissíteni a még nagyobb eredmények érdekében. Miután nem konkrét személlyel történő cserében gondolkoztunk, hanem a változtatás szándékában határoztunk, a következő évad edzőjét még nem választottuk ki. Ez a következő hetek feladata lesz."

A nyári szabadságát Olaszországban töltő Kásás Zoltán egyelőre nem kívánta kommentálni a vezetőség döntését.

– Szicíliában nyaralok, most nem akarok semmit mondani, a hét második felében megyek haza, akkor viszont mindenképpen beszélek az elnök úrral.

Kásás Zoltán a klub legsikeresebb trénere. A Szeged Beton edzői székébe 2008 februárjában ült, irányításával nyertek a Tisza-partiak LEN-kupát (2009), lettek bajnoki bronzérmesek (2010, 2011), jutottak az Euroliga főtáblájára (2010/2011).

Az együttes egyik legjobb játékosát, Kiss Csabát megdöbbentette a hír.

– Zoli bácsi rengeteget tett a magyar és azon belül a szegedi pólóért – nyilatkozta az Európa-bajnok balkezes klasszis.

– Nagyon sajnálom, hiszen az utóbbi időszak legjobb idényét tudtam le, amiben neki is hatalmas volt a szerepe. Nekünk, játékosoknak arra kell koncentrálnunk, hogy vele vagy nélküle a csapat a lehető legjobb eredményt érje el. Sok sikert kívánok az elkövetkezendő munkásságához.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Szeged Beton-Eger 11-14

A harmadik negyedben szerzett hátrányt nem tudta ledolgozni az A-Híd Szeged Beton együttese, s bár a...