Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Skaliczki László és a XXI. századi jövőkép

A Velux által támogatott Pick Szeged játékosai szabadságukat töltik, köztük a vezetőedző, Skaliczki László is. Kedden a klub kétéves szerződést kötött a szerb válogatott jobbszélsővel, Rajko Prodanoviccsal. Ennek apropóján készült egy interjú a csapat edzőjével.

2011.06.22

– Egy újabb új fiú a fedélzeten – mennyire ismeri a szerb szélsőt, Rajko Prodanovicsot?
– Remek híreket kaptam róla, úgy gondolom, hogy nagy erősítés lehet a csapatnak. Azért váltott, mert fejlődni szeretne – ez egy edző számára fontos, remek motivációerő. Gólerős, remekül védekező játékosról van szó.

– Eddig eléggé egyoldalú volt a Pick Szeged játéka, Ancsin és Prodanovics érkezésével ez nagyot változhat!
– Éppen ezért igazoltunk céltudatosan, hiszen az elmúlt idényben jól látszott, hogy nem volt két oldalunk. Bízom benne, hogy a következő szezonban ebben lesz előrelépés. Egy szélső játéka nagyban függ a mellette játszó átlövőtől, éppen ezért lesz fontos Ancsin és Prodanovics minél jobb összehangolása. És még ott van a jobbszélen Nagy Norbert, a tehetséges juniorválogatott szélső, aki remekül kiegészíti majd a 25 éves szerb játékost.

– Hogy telik a szabadság?
– Éppen Nagy Karcsi barátomnál talált meg. Szakmázgatunk egy kicsit, kollégám a Gyöngyössel most jutott vissza az NB I-be, így van miről beszélnünk. Gyönyörű környezetben lakik, olyan, mintha Korfun, a zöldszigeten lennénk.

– Egy hét múlva BL-sorsolás. Várja már?
– Nálam nincs sem álom-, sem horrorcsapat. Azzal játszunk, akit hozzánk sorsolnak. Azt viszont kevésbé értem, hogy miért került a Pick Szeged az ötödik kalapba, de erről sem mi döntünk. Építkezünk, folytatjuk azt a munkát, amit egy éve elkezdtünk.

– A cél nem változott: szerethető csapat legyen a Pick!
– A Volán után a Pick révén volt egy XX. századi jövőkép, a Bonafarm-csoport révén pedig kialakult egy XXI. századi. Komoly tulajdonosi háttérrel rendelkezik a nagy tradíciókkal bíró szegedi csapat. Szeged mindig is híres volt nevelőmunkájáról, elég csak megemlíteni Nagy Lászlót, Buday Dánielt vagy éppen Eklemovics Nikolát, akik itt lettek érett játékosok. Most is sok-sok tehetséggel rendelkezünk, fontos lesz, hogy ezeket a remek játékosokat meg is tartsuk.

– Kialakult már a nyári program?
– Július 12-én kezdünk. Az első hét az ismerkedésé, a vizsgálatoké, a teszteké lesz. A második és harmadik héten már komoly munka kezdődik, ekkortól nagyobb terhelést kapnak a kézilabdások.

– Edzőtáborba utazik a Pick Szeged?
– Július 28-án hazai környezetben játszunk egy edzőmeccset, a következő héten pedig Szerbiában, magaslaton készülünk 10 napot. Ezután augusztus 12-én a Székelyudvarhely ellen ismét itthon játszunk, majd következik a doboji rangos nemzetközi torna. Augusztus 26-án Magyarkanizsán szerepelünk a négycsapatos viadalon, ahol az elődöntőben a Partizan Belgrád ellen mérkőzünk. A másik párban a szlovén Celje a Fradival mérkőzik. A két győztes a döntőben csatázik, a két vesztes a harmadik helyért. 

 

Ezt a cikket olvasta már?

A Pick harmadszor vagy a Veszprém hus...

A férfi kézilabda NB I döntőjének harmadik felvonása következik.