Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Győzelemmel kezdte a felkészülést a Pick

A romániai Torda elleni edzőmérkőzésen aratott 37-25-ös győzelemmel kezdte meg felkészülési mérkőzések sorát a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.

2011.07.29

Edzőmeccsen az utóbbi években biztosan nem voltak annyian az újszegedi sportcsarnok lelátóin, mint a Pick Szeged NB I-es férfi kézilabdacsapatának mai, Torda ellen összecsapásán. Mintegy ezerötszáz néző (köztük Mezei Richárd vezérigazgató és Lele Ambrus korábbi ügyvezető) látogatott ugyanis ki a romániai másodosztályban vitézkedő, hazánkban túrázó tordaiak elleni találkozóra – ezzel az átlagnézőszámmal a bajnokság során is kibékülnénk.

picktord.jpg
A drukkerek nem csak nézték, buzdították is formálódó, és ismét Adidas-mezben feszítő csapatukat, a bemutatásnál például Sulc, Ancsin és Buday nevénél már-már BL-hőfokon égett a csarnok. Skaliczki László kezdőjében mindössze egy légiós és három új fiú kapott helyet: a szerb szélső, Rajko Prodanovics mindkét kitételnek megfelelt, mellette Czina József és Ancsin Gábor fizimiskája jelentett újdonságot a tavalyi szezonhoz képest.

A találkozó első gólját is a szerb szerezte indulásból, majd a junior-vb-ről hazatérő Ancsin is megmutatta, miért szerződtették: góljánál csaknem szétesett a románok kapuja. Persze Skaliczki László maximalizmusát ismerve nem csoda, hogy a mesteredző főleg a kritikákat sorolta a pálya mellől – hiába vezetett csapata, a felkészülés ezen szakaszában még bőven akadt javítani való együttese játékában.
A közönség közel sem volt ennyire kritikus, ahogy az első, úgy a második félidőben is minden egyes gólnál hangosan tapsolt – az olyanoknál, mint Sulc elhajlásos bombája, pedig ujjongott. A 45. percben, 28-18-nál pedig annak rendje és módja szerint tízet számolt az ellenfélre.
Reálisan nézve az összecsapást a Pick magabiztosan, 37-25-re verte gyengébb képességű riválisát, és játékán látszott, támadásban a tavalyinál jóval több variációs lehetősége lesz Skaliczki Lászlónak a szezonban – a védekezés összerázására pedig még bőven van idő a bajnoki rajtig.
A Pick Szeged a jövő héten szerbiai magaslati edzőtáborba vonul, majd a következő, hazai pályán sorra kerülő edzőmérkőzését augusztus 12-én, a szintén romániai Székelyudvarhely ellen játssza. A szezonra szóló bérletek pedig minden hétköznap 8-tól 16 óráig megvásárolhatók a Felső Tisza-parti Tisza Palotában.
Skaliczki László: - Délelőtt még kétórás edzést vezettem a fiúknak, így természetesen látszott rajtuk a fáradtság. Kijöttek azok a hibák is, amelyeken dolgoznunk kell még, de azt gondolom, pozitív lehet a meccs összképe, sok fiatal élt a kapott lehetőséggel.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Pick Szeged – Veszprém 24-23

Pick Szeged-MKB Veszprém 24-23 (11-10) Férfi kézilabda NB I, döntő, 2. mérkőzés. Szeged, újszegedi ...