Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Egyik bajnokságban sem indul a HPQ-Szeged férfi csapata

Hiába futkostak pénz után a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapatának vezetői, erőfeszítéseiket nem koronázta siker. Ez pedig azt jelenti, hogy az NB I legutóbbi kilencedik helyezettje nem vesz részt a 2011-2012-es bajnokságban.

2011.08.12
Tegnap pont került egy hosszú vajúdás végére. Bekövetkezett az, amit már több héttel ezelőtt lehetett gyanítani: a HPQ-Szeged NB I-es röplabdacsapata nem vesz részt a következő bajnokságban.

– Elképesztően szomorú és csalódott vagyok... – magyarázta Varga Tamás klubelnök, aki 2005 óta tölti be a tisztséget. – A névadó szponzorunk nem tud az eddigieknél mélyebben a zsebébe nyúlni, a városi támogatás is kevesebb lenne, mint az előző idényben,
hpqbajnokság.jpg

új szponzorokra pedig képtelenek voltunk szert tenni. Hiába telefonálgattunk, írogattunk leveleket, egy eset kivételével még válaszra sem méltattak bennünket.

A 2011-2012-es bajnokság nevezési határideje július 26-a volt. A HPQ-Szeged nem fizette be az ilyenkor szokásos nevezési díjat, de a Magyar Röplabda Szövetség haladékot adott a klubnak. A határidő tegnap járt le.

– Osztottunk, szoroztunk, többször is nekifutottunk a számoszlopoknak, mindhiába, minden esetben az az eredmény jött ki, hogy még a legminimálisabb összeggel kalkulált költségvetésünknek is csupán az 50 százalékát tudjuk garantálni... Így pedig nem szabad nekivágni. Borzasztóan sajnálom a nézőket, a játékosokat, de alternatíva nélkül mást nem léphettünk. Felelősségteljesen kellett dönteni, helyettesemmel, Dávid Tibivel egyetemben muszáj volt az eszünkre, nem pedig a szívünkre hallgatnunk.

Mindez azt is jelenti, hogy bár a játékosokat élő szerződés köti a klubhoz, aki el tudja magát adni, aki iránt van kereslet, az veheti a kalapját. Az egyik legnagyobb tehetség, Csányi Dániel már lépett, a Kecskemét csapatában folytatja ígéretesen indult karrierjét. Várhatóan több követője is lesz, a többiek pedig valószínűleg befejezik pályafutásukat.

Maga a klub nem szűnt meg, a felnőtt csapat működése viszont szünetel. Hogy meddig? A kérdés egyelőre megválaszolatlan. Az viszont halvány reménysugarat jelent az alagút végén, hogy az utánpótlásnak (a fiú és a lány vonalon egyaránt) nem engedi el a kezét a HPQ-Szeged.    

 

Ezt a cikket olvasta már?

HPQ: egyszer fent, egyszer lent

Drámai csatában, döntő játszmában fontos győzelmet aratott a HPQ Szeged férfi röplabdacsapata a MAF...