Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Szeged Beton: Kiss Csaba továbbjutást vár

A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata sikerrel vette a kotori BL-selejtezőt, majd három győzelmet aratva megnyerte a szegedi magyarkupa-selejtezőt. Kiss Csaba, a Tisza-parti együttes válogatott játékosa mindkét viadalon a csapat erőssége volt. A Beton saját nevelésű játékosával beszélgettünk.

2011.09.20

– Amit a kívülállók is megállapíthattak az mk-selejtezőn, hogy végig komolyan vették a meccseket, az SZVPS, az OSC és az FTC ellen is motiváltan szálltak medencébe.
– Mindenki elvárta tőlünk, hogy megnyerjük a csoportot, mi is erre hajtottunk. Úgy gondolom, mindhárom meccsen kiszolgáltuk a szegedi közönséget, jól és eredményesen játszottunk. Nem vettük félvállról egyik meccset sem. Mindenképpen jól jött ez a három meccs, még jobban összerázódtunk.

– Kotorban, a BL-selejtezőn is veretlen marad a Beton. Nagy erő lakozik az együttesben?
– A montenegrói viadal előtt kicsit féltünk, hogy miként muzsikálunk majd, hiszen én és Aaron Younger is Kotorban csatlakozott csak a csapathoz, Molnár Tamás pedig nem tudott játszani, elhúzódott a máltai bajnokság döntője. Az első Bajnokok Ligája-selejtezőben azonban megmutattuk, hogy micsoda erővel rendelkezik a csapat, meccsről meccsre jobban játszottunk, és ez mindenképpen biztató a jövőre nézve. Csak rajtunk múlik, hogy kit tudunk megverni, Kotorban pedig bebizonyítottuk, hogy jó csapatokat is képesek vagyunk legyőzni.

– Milyen volt Máltán?
– A feleségemmel két hónapot töltöttünk ott. A máltai bajnokság színvonala évről évre jobb, igaz, még nem éri el a magyar pontvadászat nívóját. A kinti élet alatt belefért egy kis pihenés is, én azonban egyénileg is edzettem.

Hogy végzett csapata a bajnokságban?

– A harmadik helyet szereztük meg. Ez előrelépés, az elmúlt szezonban az ötödik helyen végzett a csapat. A vezetők maximálisan elégedettek voltak a szereplésünkkel.
– Péntektől szegedi BL-selejtező. A szerb Zvezda, az orosz Csehov és a horvát Rijeka lesz a Beton ellenfele. Jó érzés lenne népes közönség előtt kivívni nyitott medencében a továbbjutást.

– Ahogy felsorolta az ellenfeleket, azt gondolom, hogy ez az erősorrend. Persze nem akarom lebecsülni a belgrádiakat, hiszen a délszláv vízilabdát képviselik, így biztosan kemény ellenfelek lesznek. Képesnek tartom a csapatom arra, hogy megnyerje mindhárom találkozót. Ebben a drukkerek sokat segíthetnek, jó lenne nagy nézősereg előtt játszani, igazi meccshangulatot teremteni a nyitott medencében.      

 

Ezt a cikket olvasta már?

Az A-Híd Szeged Beton a Népligetben i...

A Vodafone férfi vízilabda negyeddöntő visszavágóján is gólzáporos győzelmet aratott az A-Híd Szeged...