Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Pick Szeged, avagy tehetségek és tradíció

Szeged - Utánpótlás sorozatunkban a Pick Szeged kézilabdacsapatát kerestük fel. A nyártól a felnőtt csapat mellett a fiatalok is a kétszeres magyar bajnokcsapat irányítása alá kerültek.

2011.09.23

Idén nagy változások történtek a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál. Az új tulajdonos, a Bonafarm-csoport nemcsak a nagycsapatot, hanem az utánpótlás működtetését is átvette. A fiatalok szakmai főnöke Velky Mihály lett, aki aktív játékos-pályafutása alatt játszott a Tisza Volán Szeged NB I-es kézilabdacsapatában.

– Tíz korosztályt működtetünk, 11 edző foglalkozik a srácokkal – kezdte a beszélgetést Velky Mihály – Közel 200 igazolt játékosunk van, szerencsére hétről hétre egyre nagyobb a táborunk. Több általános iskolával is sikeres megbeszéléseket folytattunk az elmúlt időszakban, így egyre több helyre tér vissza a kézilabda. A szivacskézisek a legkisebbek, a juniorok a legnagyobbak. Külön megállapodást kötöttünk a Vörösmarty általános iskolával, ők is a Pick Szeged égisze alatt műkődnek.

A régi edzők megmaradtak, a junior korosztálynál történt változás, a klub egykori játékosa, Bárány Zsolt lett a vezetőedző.

– Az összes korosztályt felügyelem, járom az edzéseket, és egy olyan egységes szakmai programot dolgoztunk ki, amely kétéves ciklusra lett felbontva. Nekem nincs csapatom, de sok-sok edzésbe bekapcsolódok, a tehetséges játékosokkal külön foglalkozom, így két edző tarthat foglalkozást, ami nagy előrelépés.

Szegedi tehetségekben sohasem volt hiány. Nagy László, Buday Dániel, Laluska Balázs, vagy éppen a 14 éves kora óta a Pick Szeged csapatához tartozó Vadkerti Attila is saját nevelésű játékos.

– A nyáron sikerült már 6–7 fiatal, tehetséges játékost Szegedre csábítani. Ez is a munkámhoz tartozik, hogy a környékbeli fiatalokat figyeljem, felfedezzem. Fontos előrelépés lehet a sportosztályok kialakítása, az, hogy a játékosaink egy helyen, egy osztályban tanuljanak, sportoljanak, ne csak délután, hanem délelőtt is edzésen vegyenek részt. A tehetségek kezelése a legfontosabb szempont, technikailag képezni kell őket, mert ebben a legnagyobb a lemaradásunk. Nagyon bízom benne, hogy a megyében igazi pezsgő kézilabdaélet alakul ki, nemcsak Szegeden, hanem a környékbeli településeken is.

 

Ezt a cikket olvasta már?

A Pick harmadszor vagy a Veszprém hus...

A férfi kézilabda NB I döntőjének harmadik felvonása következik.