Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Szeged Beton: három pont a zsákban

Kétgólos győzelemmel kezdte a Vodafone férfi vízilabda OB I-et a Beton. A szegediek a klasszisteljesítményt nyújtó Molnár Tamás vezérletével 9–7-re nyertek a megerősödött Debrecen otthonában.

2011.10.05
Hiába az erősebb, a jobb játékosállomány, a nagyobb költségvetés, nem mehetett biztosra a Bajnokok Ligájában főtáblára jutott Szeged a népes közönségétől buzdított Debrecen otthonában. A cívisvárosiak hatalmas átalakuláson mentek keresztül: tavaly tavasszal még az OB II-ben szerepeltek, most pedig már a soraikban tudhatják többek között a kétszeres olimpiai bajnokot, a Betonnal 2009-ben LEN-kupát nyert Varga Tamást, de a szintén a Fradiból igazolt kapus, Mitrovics, illetve a center, Misics is a nagy igazolások kategóriájába tartozik. szegedbeton120.jpg

A Gyöngyösi András edzette debreceniek tavaly novemberben még 14–2-re kaptak ki az újszegedi sportuszodában, de az idén februárban lejátszott bajnoki „visszavágón" már nagyon megkeserítették a szegediek életét, úgy kaptak ki 11–8-ra, hogy a második negyed vége felé még 5–2-re vezettek.

Ezúttal elmaradt a meccs eleji mindent elsöprő debreceni tájfun. Két és fél perc játék után Kiss Csaba és Molnár Papesz előnyből szerzett találatával elhúzott a Beton 2–0-ra. Úgy tűnt, nagyon könnyű dolguk lesz a vendégeknek, de ez nem így volt. A kiváló montenegrói centert, Misicset nem nagyon tudták tartani a Tisza-partiak, még szerencse, hogy ezen a poszton a Csongrád megyeiek is igencsak kitettek magukért. A mezőny legjobbja az elnyűhetetlen, háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás volt, de helyettese, az új-zélandi Joseph Kayes is kitett magáért. Ennek ellenére kapaszkodott a Debrecen, Létayék nem adták fel. A második negyed vége felé – amikor két góllal vezetett a Beton – előnyhöz jutottak Youngerék, de mert ez a fór kimaradt, nem dőlt el a találkozó. A következő hasonló helyzet már a zárónegyedben történt, Kiss Csaba hatalmas átlövésgólját követően ezt a ziccert már nem hagyta ki a bajnoki fináléba jutásért küzdő Beton, a Rijeka elleni BL-csoportselejtezőt eldöntő Kayes keze ezúttal sem remegett meg, 6–9. Létay szépítése negyvennégy másodperccel a vége előtt már csak szépségtapaszt jelentett a remekül küzdő hazaiaknak.

– Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl – ismerte el a mezőny legjobbja, Molnár Tamás. – Letudtuk az első meccset, mindhárom pontot megszereztük. Amikor legutóbb ebben a csodálatos uszodában jártunk, talán kicsit lebecsültük a Debrecent, most viszont szó sem lehetett ilyesmiről. Sajnos több esetben is ziccert hibáztunk, ezért lett négy-öt gólos siker helyett csupán kettő a különbség.

Gyöngyösi András: – Az első két negyedben nagyon rosszul védekeztünk, viszont ezen a meccsen is látható volt az előrelépés. Riválisunkat néhány góllal megajándékoztuk, ezért mondom azt, hogy a meccset mi vesztettük el, nem pedig a Szeged nyerte meg.

Vincze Balázs: – Több olyan időszak volt, amikor könnyebbé válhatott volna a mérkőzés. Az elején a védekezésünkkel, a fordulás után a támadásunkkal volt baj. Ebben az uszodában minden csapatnak nehéz lesz nyernie, nekünk már sikerült.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Szeged Beton-Honvéd összecsapás

A vártnál sokkal könnyebb mérkőzésen kerekedett felül az A-Híd Szeged Beton VE együttese a Honvédon...