Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
A Vasas elleni BL-meccsen 79 nap után kikapott a Szeged Beton pólócsapata

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája-főtábla C csoportjának 3. fordulójában 12–9-re kikapott a Vasas medencéjében a Szeged Beton. A Vincze-legénység szezonbeli 26. találkozóján megszakadt csodálatos veretlenségi sorozata.

2011.11.28

Szokták mondani, a sorozatok arra valók, hogy megszakadjanak. Annál jobb, ha minél később, és a Szeged Beton VE férfi pólócsapata kisebb csodát művelve 25 összecsapáson őrizte veretlenségét. Olyan etapot produkált, amely nemcsak a honi vízilabdázásban, hanem Európában is párját ritkította.

vasas-beton.jpg A fantasztikus sorozat 2011. szeptember 8-án a Posillipo elleni BL-selejtezővel (11–11) kezdődött, és november 26-áig, a Vasas elleni idegenbeli BL-főtáblás csoportmeccsig tartott. A magyar kupában 7-ből 7 meccset nyert a Beton, a Vodafone OB I-ben 8-ból 7-et, 1 találkozója végződött döntetlennel, a Bajnokok Ligájában pedig 9 győzelem, 1 döntetlen után jött az elmúlt szombati vereség. Nem volt törvényszerű, hogy

ezen az összecsapáson szakadjon meg a rendkívüli sorozat, hiszen a Komjádi uszodában a mérkőzés 5. percének végén Younger parádés centertalálatával a szegediek vezettek 3–2-re. A második játékrész elején még 4–4-re állt a meccsig veretlen két magyar gárda küzdelme, aztán a fővárosiak megléptek 7–4-re. Sok gólt kapott a Beton, korábban nem volt ez jellemző rá, de hát minden találkozón nem lehet a hibátlanhoz közeli teljesítményt nyújtani. Molnár Tamás, majd egy szemet gyönyörködtető akció végén Török góljával felzárkóztak 7–6-ra, de ez a nap nem az övék volt. Az utolsó esélyük a negyedik negyed elején szállt el végleg, amikor 9–7-es Vasas vezetésnél kimaradt egy Szeged-ziccer, az ellentámadásból viszont Brguljan betalált. Innen már nem volt visszaút, elhúztak a piros-kékek 12–8-ra is, a végeredményt a vendégek ausztrál légiósa, Younger állította be, 12–9.

A betonosok 79 napig tartó veretlenségét szakította meg a remekül játszó Vasas, amely ezzel a sikerével a második Szegedet megelőzve a C csoport élére állt. Kiss Csabáék igen rövid időn belül vehetnek elégtételt Vámosékon, december 5-én bajnokin, december 14-én pedig BL-összecsapáson fogadják a piros-kékeket.

Vincze Balázs: – Sajnos nem tudtuk sem védekezésben, sem pedig támadásban azt a játékot nyújtani, amit az elmúlt időszakban, ebben nyilván nagy szerepe volt a Vasasnak. Tudtuk, hogy valamikor véget ér a veretlenségi sorozatunk, szerencse, hogy ez idegenbeli meccsen történt. Továbbra is a továbbjutás a célunk a BL-ben.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Szeged Beton-Eger 11-14

A harmadik negyedben szerzett hátrányt nem tudta ledolgozni az A-Híd Szeged Beton együttese, s bár a...