Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Továbbra is veretlenül: Szeged Beton-Vasas 10-8

Egy kőkemény mérkőzésen parádés győzelmet aratott a Szeged Beton csapata a bajnokság második helyezettje, a Vasas ellen a férfi vízilabda OB I 10. fordulójában.

2011.12.07

Nem csalódhatott az, aki hétfő este kilátogatott az újszegedi sportuszodába a Szeged Beton Vasas elleni bajnokijára – hacsak nem az angyalföldieknek szurkolt. Több mint teltház előtt ugyanis a két együttes hihetetlen csatát vívott egymással, s ha a szezonban minden rangadója ilyen lesz a két gárdának, akkor sürgősen szükség lesz egy nagyobb uszodára (Új)Szegeden…

A szegedi ultrák szurkolása közepette a vendégek szerezték meg a vezetést egy váratlanul gyorsan befújt ötméteresből Miho Boskovic révén, s bár Kiss Csaba szemmel is alig követhető sebességgel vágta be a labdát, Miho Boskovic újból villant, aztán Kiss Gergő is, így a vendégek tettek szert két gólos előnyre (1-3). Amit Molnár Tamás a második negyed elején gyorsan kiegyenlített, s innentől csak a legvégén volt újra kettő a különbség, de akkor már nem a vendégeknek. Juhász Zsolt megúszása után már a hazaiak vezettek, s ekkor beton-vasas.jpg

már egy emberként szurkolt az uszoda, igaz Katonás Gergely hamar egalizált (4-4). A hangerő nem az ellenfelet, hanem leginkább a Németh, Vojvoda játékvezetői párost zavarhatta meg (korábban aligha szokhattak ennyire fergeteges hangzavarhoz Újszegeden), hiszen vitatható, ráadásul árnyalatnyival inkább a hazaiakat sújtó ítéleteikkel (vagy nem-ítéleteikkel) csak olajat öntöttek a tűzre. Ez a hazaiakat kapcsolta nagyobb hőfokozatra, Baksa László bravúrok sorát kezdte bemutatni, ahogyan azt tőle megszokhattuk, teljesítményével is üzenve a mérkőzésre kilátogató Kemény Dénes szövetségi kapitánynak: helye van a válogatottban.

A harmadik negyedben valósággal forrt a víz, ám a taktikusan játszó Beton nem engedte át a vezetést a Vasasnak, Földi László legényei kellett fussanak az eredmény után. Közben a Baksához hasonlóan válogatott keretéből a legutóbbi felnőtt világverseny előtt kikerült Török Béla játszott nagyot, s két bámulatos góljával kétszer került előnybe a Vincze-csapat, bár előbb Steinmetz Ádám, a negyed vége felé pedig menetrend szerint Boskovic egyenlített (6-6). Az elején több labdát eladó Somogyi Balázsnak ekkor azonban már nem remegett meg a keze, így már hazai előnnyel fordultak a végjátékra a felek (7-6). Parázs, kőkemény csata zajlott, erről sokat elárulnak az emberfórok (19 hazai, 15 vendég előny), ám egyre jobban összeállt a betonkemény védekezés hazai részről, még ha elől akadtak is hibák – mint Aaron Younger óriási ziccere, melyet az ausztrál elpepecselt, kétségtelenül a forduló legnagyobb helyzetét hagyva ki. Földi László harmadik időkérése borzolta tovább a kedélyeket és fokozta tovább az egyébként is tetőfokára hágó indulatokat, ám hiába reklamált az uszoda ötméterest a hiba miatt Vincze Balázzsal az élen, rövid tanakodás után a Beton támadhatott. Most Hegedűs Gáboron volt a sor, hogy Törökhöz hasonlóan nagyot játsszon, Kiss Gergővel felváltva lőtte góljait (9-8). A végén aztán kulcsmomentumokban remegtek meg a kéksapkás piros-kék kezek, katonás és Vámos Márton kezében maradt ott az egyenlítés, Somogyi pedig feledtetve az első félidei teljesítményét, bevágta a meccslabdát, így 10-8-as győzelemmel vágtak vissza a szegedi legények a fővárosiaknak a közelmúltbeli Bajnokok Ligája vereségért.

A Szeged Beton diadala azt is jelenti egyúttal, hogy a tabellát most már magabiztosan, 28 ponttal vezetik Molnár Papeszék, hattal megelőzve az angyalföldi riválist, akit ráadásul a meccshátrányban lévő, 3. helyen álló Eger is szorongat már, s a szintén 22 pontos Szolnok, s a Fradit legázoló 21 pontos, ugyancsak meccshátrányos Honvéd is ott toporog a sarkukban Kiss Gergőéknek.

S hogy az idei bajnokság két gigásza még további izgalmakat tartogasson a szurkolóseregnek: jövő szerdán, december 14-én a Bajnokok Ligájában, ismét Szegeden csap össze a két alakulat, akkor jöhet majd a valódi visszavágás a minapi háromgólos Komjádi-uszodabeli vereségért!

 

Ezt a cikket olvasta már?

Szeged Beton-Honvéd összecsapás

A vártnál sokkal könnyebb mérkőzésen kerekedett felül az A-Híd Szeged Beton VE együttese a Honvédon...