Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Bevette a Szeged Beton az egri várat

Már sokadszor írt történelmet az A-Híd Szeged Beton: amióta felépült Egerben a Bitskey-uszoda, még sosem tudott abban nyerni a férfi vízilabdacsapat, amely a Bajnokok Ligája csoportkörében szerdán 10–9-re verte a hazaiakat.

2012.02.10

Már az első fél percben két gólt láthattak a nézők: a kilencedik másodpercben Hosnyánszky talált be, a huszonkilencedikben pedig Hegedüs egyenlített. Fej fej mellett haladtak a csapatok, és bár a Szeged kétszer is előnyhöz jutott, az első nyolc percet Varga Zsolt kapufás találatával az egriek nyerték meg 4–3-ra.

A mérkőzésre a kedvenceiket elkísérő szegedi drukkerek a második negyed elején kissé aggódhattak, ugyanis Seman révén a hevesiek megléptek 5–3-ra, ráadásul Lehmann kihagyott egy előnyt, és Turzai, valamint Younger lövése is a kapufán csattant. Ugyanezek a szurkolók a nagyszünet előtt már diadalittasan emelték magasba a kezüket, hiszen Molnár T. klasszisát igazoló mozdulattal szerzett centergólt, majd Török távoli bombája is utat talált Szécsi kapujába, 5–5. eger_beton.jpg

A fordulás utáni percek a kapusokról szóltak, Baksa és Szécsi is többször bravúrosan védett. Aztán a harmadik negyed közepén eleredt a góleső, amit Kunac indított, és Juhász szenzációs átadásait követően a duplázó Kayes fejezett be, 7–8. Kézzel fogható közelségbe került a Szeged bravúrgyőzelme, pláne akkor, amikor a Tisza-parti gárda immár az utolsó felvonás elején büntetőhöz jutott. Ekkor még nem dőlt el a mérkőzés, hiszen Molnár ötméteresét Szécsi kivédte, és néhány percig úgy tűnt, ez a mozzanat sorsdöntő lesz. A hazaiak megérezték a „vér szagát", Graham egyenlítését követően, amikor már csak négy perc volt hátra a találkozóból, Hosnyánszky megúszásból szerzett találatával már az Egernél volt az előny, 9–8. És ekkor megint megdobbant a szegedi szív! Török kihasznált egy fórt, de a slusszpoén még váratott magára. Ez nyolc másodperccel a meccs vége előtt következett be: Somogyi bombája három fontos pontot jelentett az A-Híd Szeged Beton számára.

Vincze Balázs: – Remek sikerünkkel fél lábbal már a nyolc között vagyunk, de az i-re még fel kell tennünk a pontot. Megtörtünk egy rossz sorozatot Egerben, aminek nagyon örülünk. Az ellenfél kétgólos vezetésénél, 3–5-nél is volt tartásunk, hitünk, egységes csapatként értük el ezt a diadalt.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Szeged Beton-Eger 11-14

A harmadik negyedben szerzett hátrányt nem tudta ledolgozni az A-Híd Szeged Beton együttese, s bár a...