Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
A faipari képzést erősítik a Sághyban

Csongrád - A megyei önkormányzat finanszírozta a Sághy Mihály szakképző iskola új, 375 négyzetméteres faipari tanműhelyének építését. Hiányszakmákat oktatnak majd itt.
forrás:delmagyar.hu2010-09-23 10:09:00

A leendő épület- és bútorasztalosok, illetve a faipari technikusok szerezhetnek majd korszerű gyakorlati ismereteket a Sághy Mihály Szakképző Iskola, Középiskola és Kollégium udvarán pénteken felavatott faipari tanműhelyben. Az évente negyven diák képzését biztosító, 375 négyzetméteres épületben lévő műhely 50 millió forintos költségét az intézményt fenntartó megyei önkormányzat állta. Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke szerint az oktatás fejlesztése az alapja annak, hogy a diákok majdan felnőttként is megállják a helyüket. A képzés megfelelő hátterének megteremtésével igyekeznek biztosítani, hogy a gyerekek idehaza tudjanak boldogulni.

saghy.jpg

A Sághy fejlesztése az új tanműhely építésével nem állt meg, hiszen a régi faipari gépeket várhatóan októberben felváltják azok az összesen 24 millió forint értékű modern berendezések, amelyeket egy pályázaton nyertek. Az intézmény hosszú távú célja, hogy a modern tanműhely a faipari szakmák térségi képzőközpontjává váljon, azaz a más iskolákban hasonló szakmát tanuló diákok is elsajátíthassák itt a gyakorlati fogásokat.