Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Csütörtöki Iskola — X. programsorozat 2010. őszi félév

Esemény kezdete : 2010/09/20 - 17:00 Esemény vége : 2010/12/16 - 19:00 Előadások kezdési időpontja 17 óra. Cím: 1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2. MÉSZ székháza kredit: 0,5 pont (Az előadáson való részvétel előzetes regisztráció és kreditigazolás kiadása nélkül ingyenes.)
forrás: epiteszforum.hu2010-09-28 10:33:00

2010. október 21
Dr. Istvánfi Gyula építész - egyetemi tanár (BME Építészmérnöki kar)
FALVAINK ARCULATA

 

Mit nyer a település azzal, hogy megtartják a régi házakat? Minden falunak van arculata, a falvak nem egyformák. A település „arca” egyéni, ezt őrzik meg a házak. Hiába szépek esetleg a házak egyenként, kirínak a sorból, ebből keletkezik egy zavarosság, építészeti öntudatvesztés, emiatt a vidéki települések furcsák: mediterrán tetők, lapos tetők stb.   A népi építészet nincs igazán rendben, sokféle eszme zavarta meg ezt a világot. Ma a divatok, és részben az építész szakma hibái is rombolják a régi karaktert. A régi anyagok is hiányoznak: rozsszalma, nád stb. Az új gyártmányok (tetőfedők, festékek stb.) csiricsáré világot hoznak létre. A népi építészet még most is lehet ötletadó belső tartaléka az építészetünknek.”