Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Digitalizálja a tantárgyakat az Óbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetem, mint az innovatív oktatástechnológiai megoldások úttörője, valamennyi hallgatójának számára ingyenesen elérhetővé tette...
2011-12-16 07:27:00

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara tavaly egy pilot-projekt keretében engedélyezte a villamosságtan 1. és 2. tantárgyakhoz kapcsolódó előadások és szemináriumok videós rögzítését, melynek köszönhetően a 2010/2011-es évadban közel 200 órányi tananyagot sikerült digitalizálni. „Óriási eredménynek tartom, hogy  egy év alatt több mint 30 000 videónézést regisztráltunk, melyek rengeteg hallgatót segíthettek tanulmányaikban.” – fogalmazott Dén Gábor docens, a villamosságtan tantárgy videós előadója.

„Az Óbudai Egyetem hallgatói közül a 2010/2011-es tanévben a villamosságtan 1. és 2. tantárgyból több mint 30 százalékkal többen teljesítették a tantárgyat, mint az előző évben, melyhez nagyban hozzájárult az is, hogy a diákok valamennyi órát vissza tudtak nézni az interneten ingyenesen, úgy asztali számítógépről, mint bármilyen mobil eszközről.” – fogalmazott Dr. Kugler Gyula, az Óbudai Egyetem intézeti tudományos-gazdasági igazgatóhelyettese. „A kezdeményezéssel a célunk az, hogy a minőségi oktatás szolgálatába állítva a technológiát olyan innovatív megoldásokat kínáljunk hallgatóink számára, mellyel leegyszerűsödik a tanulás folyamata. Jövő szeptembertől, a hallgatók körében elvégzett előzetes Facebook-os piackutatás alapján több olyan tantárggyal szeretnénk folytatni ezt a fajta törekvésünket, melyek alapozó tantárgyként nehézséget okoznak a hallgatók számára.” – mondta az igazgatóhelyettes.

A videós tanagyagok az egyetem hallgatói számára februártól a Neptun kóddal elérhetők és meg tekinthetők az iskolával szerződésben álló Magyar Digitális Könyvtáron keresztül, a www.dkonyvtar.hu internetes oldalon.