Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Közlekedési mesteriskolák indulnak

Az MMK Közlekedési Tagozat – együttműködve a BME Út és Vasútépítési Tanszékével, a MAÚT-tal – a Mérnöki Kamara Nonprofit Kft. szervezésében mesteriskolákat tervez elindítani úgy, hogy a mesteriskolai képzés a mai meglévő és felsőfokú oktatási végzettségekhez, mint alapokhoz kapcsolódjon.
2011-11-18 05:58:00

A mesteriskolák fővédnöke: Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár (NFM).

A Mesteriskola azokat a gyorsan változó szakmai és tudományos újdonságokat, az új, a nemzetközi szakirodalomban megjelenő elméleti eredményeket, újszerű gyakorlati alkalmazásokat, változó szabályozásokat ismerteti (oktatja), amelyekkel a mérnöki munka korszerűbb és hatékonyabb lehet.

Induló mesteriskoláink:

Közúti közlekedés: Az egymásra épülő (de függetlenül is hallgatható) modulok:

I.    Hálózattervezés (2012. január, 50 óra, 10 kreditpont értékű – jelentkezési lap mellékelve)

II.   Úttervezés (2012. január, 50 óra, 10 kreditpont értékű – jelentkezési lap mellékelve)

III.  Útépítés, útkorszerűsítés, útfelújítás (2012. április, 50 óra)

IV.   Üzemeltetés, fenntartás (2012. szeptember, 50 óra)

V.   Forgalomszervezés, forgalomirányítás tervezése.  (2013. január, 50 óra)

Vasúti közlekedés: Korszerű szabályozási, tervezési módszerek és eszközök. (Vasúti közlekedés nemzetközi szabályozási környezete – tervezési környezet – korszerű tervezési módszerek – tervezéstámogató eszközök). Tervezett időtartam: egy félév, tervezett óraszám: 50 óra. (2012. március, 50 óra)

Gyakorlati tervezés – tanfolyam: Főként a frissen végzett mérnökök részére alap-tervezési, gyakorlati képzése: elméleti tájékoztatás az ÚME-k rendszeréről, a tervezési és engedélyezési eljárás menetéről, a számítógépes tervezés gyakorlati elsajátítása, különféle programok megismerése, használata, gyakorlása. Kiemelt szerepet kap a modern módszerekkel végzett gyors és hatékony, mindemellett átgondolt tervezés elsajátítása, illetve a hazánkban legtöbb feladatot nyújtó útfelújítások tervezése egyedi sajátosságainak a megismerése. (2012. március 8 pont)

Tervezett időtartam: egy félév, tervezett óraszám: 32 óra

A mesteriskolák ajánlottak

  • közlekedésmérnökök és okleveles közlekedésmérnökök számára,
  • erdőmérnökök, településmérnökök számára,
  • BSc szintű építőmérnököknek,
  • 1995 előtt végzett építőmérnököknek és okl. építőmérnököknek,
  • felsőfokú végzettségű építési műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők számára,
  • pályakezdő okl. mérnököknek,
  • mindazoknak, akik a tematika alapján a képzés iránt szakmailag érdeklődnek.

A mesteriskolák indításával cél továbbá, hogy azoknak a nem építőmérnök végzettségűeknek a számára, akik az infrastruktúra – tervezés, vagy – kivitelezés területén tevékenykednek, és az erre vonatkozó kamarai jogosultságot szeretnék megszerezni, összefoglalja azokat a legfontosabb tervezési és technológiai ismereteket, amelyek a napi rutinban elengedhetetlenek, és amellyel az alapképzés szakirányúságához szükséges kamarai kredit-követelményeket teljesíthetik.

A képzések elméleti és gyakorlati részből állnak. A mesteriskolákat sikeresen elvégzők mesteriskolai oklevelet és a továbbképzésért kreditpontot kapnak, valamint a hallgatott szakterületen kérvényezhetik a kiemelten gyakorlott jogosultságot.

A tanfolyamot elvégzők kreditpontot és igazoló oklevelet kapnak.

Helyszínek: Budapesti Műszaki Egyetem, 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3-9 “K” épület, ill. előzetes megbeszélés szerinti gyakorlati helyszínek.

Jelentkezési határidők: 2011. december 15.

Részvételi díjak képzésenként: 70.000 Ft + 25% ÁFA; részvétel: a jelentkezés sorrendjében.

Kellő számú jelentkezés esetén lehetőséget biztosítunk az adott mesteriskolai modul folyamatos, 1 hét alatti elvégzésére is, ebben az esetben a képzés helyszíne: Balatonföldvár, Oktatási Központ. Várható kezdési időpont: 2012. február.

Jelentkezés feltétele: a felek közötti Felnőttképzési szerződés megkötése, amely a részvételi díjfizetési kötelezettségét is jelenti.

Ezért kérjük, hogy postán a 3 példányban aláírt szerződés mellé küldje el a befizetést igazoló szelvény másolatát is a Mérnöki Kamara Nonprofit Kft. 1094 Budapest, Angyal u. 1-3. címre. Kérjük, hogy a részvételi díjat csak a jelentkezés visszaigazolása után fizessék be.

Jelentkezni lehet: a jelentkezési lap visszaküldhető faxon a 06-1-455-88-69 számra vagy fodor.imola@mmk.hu email címre.

Bővebb felvilágosítás kérhető:

telefonon: (06-1) 455 88 65 vagy e-mailen:  fodor.imola@mmk.hu