Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Megújult előkészítőkkel várja a jelentkezőket a MOME

A PreMOME szabadegyetem a tanszékekkel együttműködésben idén is indít felkészítő tanfolyamokat a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem BA szakjaira felvételizők számára.
forrás: hg.hu , mome.hu2010-10-06 10:20:00

A PreMOME az egyetlen előkészítő, ahol a szakirányú képzések tematikája a MOME tanszékeivel együttműködésben került kidolgozásra és a résztvevők az egyetemi első évet tudatosan megalapozó kurzusokon sajátíthatják el a szükséges ismereteket.

mome_epulet.jpg

Az elmúlt évek oktatási- és a 2010-es egyetemi szervezeti átalakulásához igazodva az idei évtől rengeteg újítás várható a PreMOME rendszerében. Új tagokkal bővült a szabadegyetem oktatói csapata, az Intézetek által elismert oktatók és a szakmában aktív tervezők, valamint negyed-ötödéves hallgatók egymást kiegészítve komplex programot biztosítanak a jelentkezőknek. A kurzus során a PreMOME fakultatív szakmai kirándulásokat is szervez, hogy a résztvevők megismerhessék az egyetemen oktató praktizáló tervezők munkáit.

Előfordul, hogy a felvételi előkészítő során valakinek egyes területeken intenzívebb felkészítésre lenne szüksége, nekik ezért kiegészítő modulokat indítunk az egyes tanegységekből igény szerint.
A hétközbeni (4x3 óra) mellett indított hétvégi (1x4 óra) kurzus lehetőséget ad a hétköznapokon elfoglalt vagy nem fővárosi diákoknak is a felkészítő igénybevételére.

A két félévet átívelő felkészítő időszakban a jelentkezők rajz és festési gyakorlaton, valamint szakos tervezési órákon vesznek részt. A design-és művészetelmélet szak számára elméleti felkészítőt indítunk.

Célunk, hogy a diákok minél nagyobb számban tegyenek sikeres felvételi vizsgát, és a 2 féléves folyamatos munka során megismerkedjenek az Egyetem működésével, a hallgatókkal, tanárokkal, illetve rendszeresen tájékozódjanak a MOMÉn zajló eseményekről.

A PreMOME felvételi előkészítő kurzusaira a jelentkezési határidő 2010. október 10.

Jelentkezni a www.tanfolyamok.mome.hu weboldalon keresztül lehet.

Építőművészet szak:

mom_epitesz.jpg

Az alapképzési szak megnevezése: építőművészet

A végzettség szintje: alapfokozat (BA)

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: építőművész tervező

Képzési idő félévekben: 6 félév

A tantervi háló letölthető itt .

A MOME Építészeti Intézete azt a célt tűzte maga elé, hogy az építészet – belsőépítészet – bútortervezés hármas egységét megőrző szakembereket képezzen. Fontosnak tartja, hogy a hároméves BA képzés után a hallgatók az építész – belsőépítész stúdiókban jól használható tudással alkalmazhatók legyenek, de az elsődleges cél az MA képzésre való felkészítés. A felvételizőktől magas szintű rajztudást, térlátást, mintázási készséget és kreatív feladat megközelítést várnak.