Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
PTE PMMK Doktori (DLA/PhD) képzés

2010-06-23 00:00:00

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kara Építőművész, Építészmérnöki doktori felvételt hirdet a 2010/2011-es tanévben induló doktori (DLA/PhD) posztgraduális képzésre.

A képzés időtartama: 6 félév
Képzési forma: nappali tagozat, levelező tagozat
A doktori képzésben nappali tagozatos ösztöndíjasként (korlátozott számban), illetőleg önköltséges formában lehet részt venni.
A képzés ára: jelenleg 250 000 Ft/félév (az infláció mértékével változik).
A képzésre diplomával rendelkező építészek, építészmérnökök (esetleg építőmérnökök) jelentkezhetnek. A felvételi eljárás keretében a Doktori Iskola Felvételi Bizottsága a jelölteket beszélgetésre hívja be.
A felvételi helye és ideje:
PTE PMMK Tervezési és Építészeti Ismeretek Tanszék
Pécs, Rókus u. 2. Építész stúdió
Időpontja: 2010. július.16. 10.00 h
A jelentkezés feltételei:
(a) Kitöltött jelentkezési lap (az űrlap beszerezhető a programot szervező tanszéken illetve a Doktori Iskola honlapján: http://breuer.pmmk.pte.hu, illetve itt a felvételiről bővebb tájékoztatást is kaphatnak)
(b) Egyetemi oklevél másolata
(c) Nyelvtudást igazoló bizonyítvány másolata
(d) Szakmai (tudományos) önéletrajz, publikációs jegyzék, portfolió az eddigi munkásságról
(e) Két szakmai ajánlás (elismert hazai vagy külföldi építészektől, építészmérnököktől, kutatóktól)
(f) A tervezett kutatási téma két-három oldalnyi leírása (építészeti, építészetelméleti, tervezési, építészmérnöki munkásságról)
(g) Témafelvezető esszé (kb. fél ív - 2000n), kutatási terv és ütemezés (vázlatterv, programterv az építészeti, építészetelméleti, építészmérnöki témáról); doktori dolgozatra ( DLA mestermű, PhD értekezés)  javaslat (lehetőleg 2-3 év alatt megvalósuló, vagy megvalósítható kisebb épület, kutatói javaslat), ennek hiányában a tanszék javasol doktori témát
(h) a munkaadó nyilatkozata arról, hogy lehetővé teszi a szemeszterenkénti 5-ször 5 munkanapon a konzultációkon való részvételt;
(i) 10.000 Ft jelentkezési vizsgadíj befizetését igazoló postai befizetési szelvény (a csekk beszerezhető az érintett tanszéken).
A felvételről a Doktori Iskola Felvételi Bizottsága javaslatára a Dékán dönt, a következők alapján:
* a diploma és a diplomaterv minősítése
* szakmai portfolióban dokumentált szakmai tevékenység, szakmai publikációk (nyomtatott, dokumentált formában)
* felvételi beszélgetés
* nyelvtudás
A felvételivel kapcsolatban részletes információk kérhetők
a 72/501-562 (titkárság) telefonszámon,
személyesen 7624 Pécs, Rókus utca 2. Tervezési és Építészeti Ismeretek Tanszéken (egyben levelezési cím is), illetve az agnesborsos@pmmk.pte.hu címen.
Forrás: http://pmmk.pte.hu