Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Segítsen hangot adni az építészetnek!

Kultúránk egyik megtestesítője, az építészet veszélyben van. Két évvel ezelőtt az Európai Unió Tanácsa , a Lipcsei Charta folytatásaként, az Európai Unió tagállamaihoz és a Bizottsághoz szóló felhívást tett közzé, amelyben felhívta a figyelmet az építészet szerepére a fenntartható fejlődésben, beleértve a gazdasági fejlődést, a társadalmi koherenciát és a kulturális sokszínűséget.
mek.hu2011-04-28 06:57:00

Az előzményeket most konkrét döntéseknek kell követni. 2011 fordulópont lesz az EU Városok Programja és kapcsolódó – kohézióra, kutatásra és kultúrára kitekintő – szakpolitikai dokumentumok elfogadásában.

Az Európai Építészetpolitikai Fórum (EFAP) úgy látja, hogy az építészet lefokozása csupán "tervezési szolgáltatássá" vagy habbá azon a bizonyos tortán valós veszély. Az EFAP erősen hisz abban, hogy az építészetnek a torta legfontosabb összetevőjének kell lennie, amely ízt ad a városi és regionális fejlesztési vezérelveknek. Hosszú távú célunk, hogy segítsük a kulturális és környezeti minőség átfogó európai víziójának kialakítását.

Az EFAP célja az építészeti minőség javítása a szakma, a kormányzat, az állampolgárok és a kultúra érdekeinek összekötésén keresztül. Az EFAP az építészetet többnek vallja pusztán gazdasági terméknél, építésügyi kérdésnél – hangsúlyozza az építészet mint közügy szerepét, a megvalósításhoz szükséges feltételek kialakításának fontosságát. Ezt a célt az EFAP az építészet társadalmi szerepének tudatosításával éri el.

Az EFAP olyan jelentős hálózattá fejlődött, amely az Európa Parlamenttel közösen konferenciát rendez a városi agglomerációk fejlesztéséről (bővebb információ a honlapunkon: www.efap-fepa.eu), meghívott szakértőként vesz részt városfejlesztési munkacsoportokban, és rendszeresen foglalkozik kreatív és kulturális ágazati programokkal. De mindez nem jelenti azt, hogy az építészet magától értetődő tényező a területfejlesztési politikában. Még rengeteg munka áll előttünk!

Az EFAP az Ön közreműködésére és segítségére is számít! Nem hagyhatjuk ki a lehetőséget, hogy részesei legyünk a jövőbeli európai programok kialakításának! Nem hagyhatjuk ki a lehetőséget, hogy bemutassuk az építészet kulcsszerepét az élhető terek, a társadalmi jólét és kohézió, a helyi gazdaság és kulturális sokszínűség kialakításában!
- Ha aggasztja városaink uniformizálása,
- ha fontosnak tartja az innovációt és az új megközelítéseket a holnap életterének létrehozásában,
- ha elkötelezett az építészeti szakpolitika céljainak megvalósításában,
jelentkezzen EFAP hálózatunkba, váljon taggá, és/vagy támogassa a szervezetet adományával

a www.efap-fepa.eu honlapon keresztül (a 'membership' (tagság) menüpont alatt)! Ezzel megerősíti az Európai Építészetpolitikai Fórumot alkotó szakértők, közösségi és magánszereplők európai hálózatát. Ossza meg tudását, tapasztalatait és elképzeléseit másokkal egy jobb, kreatívabb és vonzóbb Európa érdekében!

Vagy küldjön e-mailt a secretariat@efap-fepa.eu Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre és jelölje meg Ön, hogy milyen összeggel tudja támogatni a szervezetet.

Az EFAP tagjaként ingyenesen vehet részt a konferenciáinkon, valamint hozzáférést kap a dokumentációkhoz és a hírlevélhez, amely naprakész információkkal látja el az európai építészeti szakpolitika-alkotás lépéseiről.

VÁLJON RÉSZESÉVÉ MOST AZ ÉPÍTÉSZETNEK - ÉPÍTÉSZET NÉLKÜL NINCS ÉLHETŐ VILÁG!