Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Színdinamika szakmérnöki képzés

A Budapesti Műszaki egyetem Rajzi és Formaismereti Tanszéke felvételt hirdet a 2011. február 1.- től induló színdinamika szakmérnöki képzésre
2010-11-19 12:37:00

A posztgraduális képzés időtartama 4 félév. A vizuális kultúra összes területéről szívesen fogadják  a jelentkezőket, de főként olyan építész kollégák jelentkezését várják, akiket behatóbban érdekel a színek világa, a színharmónia-tan, történelmi épületek korhű színrekonstrukciója, városok vizuális arculatának megújítása, panel-lakótelepek átfogó művészi színvonalú újraszínezése

Valamint a képzőművészet sokféle technikájával történő önmegvalósítás, formatani, kompozíciós módszerek megismerése, külső- belsőtéri színtervezés, számítógépes programismeret, mely felhasználható a tervezési gyakorlatban. A részvétel feltétele egy diploma megléte, vagy megszerzése a 4.-ik félév végére. A sikeresen diplomázó hallgatók színdinamikai tervezőművész, vagy színdinamikai szakmérnöki diplomát kapnak..

A képzés elméleti tárgyai a Színdinamika és a Kortárs Képzőművészet-történet, gyakorlati művészi műhelymunka folyik a Kompozíció tárgy keretén belül, amely különböző murális művészeti műfajok; pld mozaikkészítés, különleges falfestő eljárások, egyedi grafikai technikák, környezettervezés, rajzolás- festés, építészeti grafika műfajain belül történnek. Évek óta kedvelt a fonyódi nyári művésztelepünk is, sok hallgató még két év után is visszajár, tagja a Színdinamika Baráti Körnek. Az elmélet és a művészi alkotás mellett a  harmadik oktatási irányvonal a ma már nélkülözhetetlen számítógépes grafikai programok megismerése ; Photoshop, Corell, Archicad, Illustrator, 3D stb. a csoport megegyezése szerint. Többször szerepel neves magyar és külföldi meghívott előadó az optika, látáselmélet, kortárs zene, környezetesztétika, pszichológia, művészettörténet témájában is.

Weboldaluk: http://szindinamika.hogabor.hu
A képzés péntekenként délután zajlik 12h-18h-ig.
Részvételi díj  120000.- ft /félév
Jelentkezni lehet a 463 13-54, 463 30-48 és a
06302279659-es mobilszámon /Dr Tari Gábor./
gabortari@yahoo.com